Zorg

Als de jaren gaan tellen heeft u soms hulp nodig om de dag zo prettig mogelijk in te vullen. Onze medewerkers bieden u de zorg en begeleiding die u daarvoor nodig heeft, ook als de complexiteit van zorg toeneemt en intensieve begeleiding nodig is. In alle gevallen houdt u zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven en kunt u op onze steun rekenen als u die nodig heeft.

Onze zorg en begeleiding staan open voor iedereen. Het beperkt zich dus niet alleen tot de bewoners van De Bongerd en Brinkhoven. Ook ouderen die zelfstandig in de zorg- en aanleunwoningen bij De Bongerd en Brinkhoven wonen, kunnen er gebruik van maken.

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven

Wie een leven lang zelfstandig heeft geleefd, wil dat zo lang mogelijk blijven doen. We stimuleren daarom de zelfstandigheid van ouderen. Met de juiste ondersteuning kunnen veel ouderen zich goed zelf redden. Met extra hulp in de huishouding bijvoorbeeld, of met een maaltijdvoorziening of begeleiding bij het vinden van een dagritme. Wij bieden diverse servicediensten aan waar u naar eigen keuze gebruik van kunt maken.

Zorg met behandeling

Hanzeheerd biedt ook zorg wanneer uw zorgvraag toeneemt. De behandelingen die wij aanbieden zijn altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie en passend bij uw zorgvraag. Wij maken gebruik van de diensten van specialisten ouderengeneeskunde, gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en psychologen. Uw eigen huisarts blijft als dat kan uw hoofdbehandelaar. Als het voor uw zorgvraag nodig is, neemt de specialist ouderengeneeskunde die werkt bij Hanzeheerd de medische behandeling van uw huisarts over. Dat kan ook gelden voor uw fysio- en ergotherapeut.

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen