Scholingen en trainingen

 

Hanzeheerd biedt haar medewerkers regelmatig scholingen en trainingen aan. Omdat wij het belangrijk vinden dat medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. En dat zij blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en hun kennis en kunde vergroten.

Aandachtsvelders

Binnen Hanzeheerd werken we met verschillende groepen ‘aandachtsvelders’. Elke groep heeft haar eigen aandachtsgebied zoals mondzorg, wondzorg, incontinentie en veranderde doelgroep. Periodiek worden de groepsleden hierin geschoold en getraind. Vervolgens coachen en trainen zij hun collega’s weer. Zo maken we gebruik van ieders talenten.

Skillslab en e-learningen

Tweemaal per jaar krijgen medewerkers de mogelijkheid om verpleegtechnische handelingen te oefenen in het Skillslab. Ook maken we met regelmaat gebruik van e-learningen waarin verschillenden onderwerpen worden behandeld evenals de theorie erachter.

Actualiteit

Wij volgen nauwgezet de actualiteit in de zorg en spelen daar zo nodig op in met scholingen en trainingen. We vinden het belangrijk dat elke medewerker op de hoogte blijft en voldoende handvatten krijgt om zijn of haar werkzaamheden goed en met plezier te kunnen uitoefenen. In 2018 vindt er bijvoorbeeld door middel van intervisie en coaching een scholing plaats over het omgaan met de veranderde doelgroep,

Facilitair

Niet alleen de zorgmedewerkers worden geschoold. Ook onze facilitaire medewerkers krijgen scholing zodat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen hun werkgebied. Bijvoorbeeld over veilig voedsel en ergonomisch werken.

Vrijwilligers

Wij scholen en trainen niet alleen onze medewerkers. Ook vrijwilligers krijgen de mogelijkheid zich te laten scholen en trainen zodat ook zij meer handvatten krijgen om hun vrijwilligerswerk goed en met plezier uit te kunnen voeren. In 2018 hebben de vrijwilligers een training gehad over veilig voedsel en het omgaan met de veranderde doelgroep.

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen