Werken in de ouderenzorg is nooit saai (9)

Hier in Brinkhoven hebben wij nog grote afdelingen, dit wil zeggen 26 mensen wonen op 1 etage. Wij hebben ook een gezamenlijke huiskamer. Van de 26 bewoners op onze afdeling blijven er maar 5 op hun eigen kamer eten en ze komen bijna niet in de gezamenlijke huiskamer. De andere 21 bewoners maken er wel gebruik van.

Als er een nieuwe bewoner komt dan is het eerste wat ze zeggen ik blijf op mijn kamer. Maar het mooie is dat ze na 1 week al naar de huiskamer komen. Het begint eerst voorzichtig met een kopje koffiedrinken. Daarna een keer een maaltijd. En dan zie je ze ook ‘s avonds komen om gezellig met elkaar koffie te drinken en of een spelletje doen of gezellig te kletsen over vroeger. Er zijn zoveel mensen in onze huiskamer dat er altijd wel iemand zit waar je een klik mee krijgt. We hebben zelfs al dikke vriendschappen zien ontstaan. Wat mooi dat je aan het eind van je leven het nog zo fijn kan hebben.

Vriendschap
Ik kom binnen zonder bellen,
‘t is om jou te vertellen,
dat ik blij ben om je vriendin te zijn,
want ik vind jou als mens heel fijn.
Heb ik het moeilijk dan sta jij voor me klaar.
Heb ik nood aan een babbel, dan ben je daar.
Daarom vind ik vriendschap hier,
onder echte vrienden, een plezier.

Gedicht van de site Dichtr.nl

Heeft u hier vragen over?