Werken in de ouderenzorg is nooit saai (6)

Uitspraken van bewoners:

✔️ Ik wil iemand de schoenen aan doen maar dat wil niet zo goed. Dan zegt de bewoner tegen mij. De schoenhevel hangt daar aan de stoel. De schoenenhevel vraag ik aan de bewoner? Ja, die hangt daar aan de stoel. De bewoner wijst naar een stoel. Ik zie daar een schoenenlepel hangen.

✔️ Ik ben in gesprek met een bewoner. Dan zegt diegene, ja dat is het hele appel eten. ????
Volgens mij moet het eier eten zijn.

✔️ Ach zuster zullen wij maar niet op alle slakken zout leggen? Als we dat zouden doen dan blijft er geen slak meer over. Die kende ik nog niet.

✔️ We hebben het over namen. Wat je geboortenaam en roepnaam is. Zegt opeens een bewoner.
Ze hebben mij niet eens gevraagd of ik die naam wel leuk vond.
Maar je bent toch net geboren???
De rest van de bewoners vonden dit waarschijnlijk geen rare opmerking want niemand reageerde hierop.

✔️ Wat heeft u daar op de arm? Dat is tape. ( Ik heb felblauw gekleurde tape op mijn ellenboog). Wat een prachtige kleur? Wat staat dat mooi bij uw witte jasje.

✔️ Ik ben met de iPad wat gekke foto’s van de bewoners aan het maken. Wanneer ik een foto heb gemaakt laat ik die meteen aan de bewoner zien.
Zegt één bewoner als ik die de foto laat zien. O wat prachtig, is die nu al ontwikkeld?

✔️ Ik sta op een andere afdeling. Vraagt een bewoner hoe ik het vind dat ik hier moet werken. Waarop ik antwoord, ach je hebt hier niet je loopje. Op je eigen afdeling wel. Waarop die bewoner tegen mij zegt. Maar ik heb je wel hier zien lopen.

Heeft u hier vragen over?