Werken in de ouderenzorg is nooit saai (4)

Ik mag een bewoonster douchen. Ze zit op de douchestoel en ik begin met mevrouw te wassen. Ik geef de douchekop aan de bewoonster zodat ze zichzelf lekker warm kan houden met het warme water. Ik wil net haar rug gaan wassen en dan opeens begint ze te lachen. Twee ondeugende ogen kijken mij aan. En opeens zegt ze, zal ik ???? Ze draait de douchekop een klein stukje naar mij toe.

Ik speel mee, ik stap verschrikt een stapje achteruit en roep dan heel bang, nee, nee, nee dat gaat u niet doen. Ze begint iets harder te lachen. En zegt dan weer, zal ik het doen? Ik reageer nog iets enthousiaster, maar, maar dan word ik heeeleeeemaaaaaal nat, ze lacht en haar ogen staan nog steeds ondeugend. Dan draait ze de douchekop weer naar zichzelf toe al lachend. Ik laat een diepe zich zucht, pffffff en kijk met een gezicht van, het gevaar is geweken. Ik loop naar haar toe en ga haar rug wassen. Dan zegt ze lachend, grapje.

Neem de tijd

Neem de tijd om te werken,
dit is de prijs van succes.

Neem de tijd om te denken,
dit is de bron van kracht.

Neem de tijd om te spelen,
dit is het geheim van de eeuwige jeugd.

Neem de tijd om te leren,
dit is de bron van wijsheid.

Neem de tijd om vriendelijk te zijn,
dit is een weg naar geluk.

Neem de tijd om te dromen,
dit is de bron van inspiratie.

Neem de tijd om te lachen,
dit is muziek van de ziel.

Neem de tijd voor God,
dit is de enige blijvende investering van
het leven.

Dichter(es): Onbekend
Met dank aan Jeanne Albers voor het insturen van de tekst aan de site van seniorplaza

Heeft u hier vragen over?