Werken in de ouderenzorg is nooit saai (11)

Het is koningsdag en op die dag moet er ook gewerkt worden. Via de app heb ik met mijn collega afgesproken dat wij in het oranje gekleed zouden gaan. Oranje T-shirt aan en verder wat we in de kast hebben liggen. Ik had nog een mooie hoed met rozen en mijn collega had een mooie creatie op haar hoofd wat zij “haar plantje” noemde. Het was een haarband met tule en wat veren er recht bovenop. Een leuke, elegante creatie. Het stond haar goed. Samen gingen we uitgedost aan het werk. Wat hebben we veel verschillende reacties gekregen, de hele middag en avond door. Het was zo leuk hoe de bewoners erop reageerden!!! De één van “ooooooooo”, wat mooi en de ander begon spontaan hard te lachen. Bij de vraag of ze ons uitlachten werd er met een stalen gezicht gezegd, “NEE, ik zou niet durven”.

Maar er is ook een groep die iedere keer zei: O, wat heeft u een mooie hoed op, wat prachtig. Heeft u die zelf gemaakt?
Nee, dat kan ik niet. Die heb ik gekocht.
Waar dan?
Hier in Heerde, bij de Action.
Ga weg, echt waar. Hier in Heerde?
JA echt!

’s Avonds tijdens het koffie drinken gingen we even een selfie maken. We hadden zo’n lol want er zat geen goeie tussen. Rare bekken, een onderkin, ogen dicht, oe kijk mijn pens (buik) nu eens. Nee, die kan echt niet. We lagen samen helemaal in een deuk. Zegt een bewoner opeens, ik snap niet waar ze nu om moeten lachen. We keken elkaar aan en we kregen toch de slappe lach. De andere bewoners die aan de tafel zaten, snapten het ook niet.
Maar iedereen heeft enorm veel schik gehad. Het was een heerlijke dienst om te werken. De bewoners kregen nog hun oranjebitter of een advocaatje en natuurlijk worst en kaas. Daarna werden er nog snel een paar bewoners in de pyjama gehesen om daarna naar het vuurwerk te kijken wat om 22.00 uur begon. Na een gezellige, drukke avond lag uiteindelijk iedereen ook nog in bed.

Heeft u hier vragen over?