Werken in de ouderenzorg is nooit saai (20)

December feestmaand

Voordat je het weet zitten we in december, de feestmaand. De eerste voorbereidingen zijn al getroffen. Voor het kerstdiner zijn al bewoners uitgenodigd. Twee bewoners per afdeling mogen komen voorproeven. Zij mogen dan eerlijk zeggen wat ze lekker vinden en wat ze het liefst op het kerstdiner terugzien. Het zijn ook bewoners die dit nog echt kunnen aangeven. Een bewoner van Het Soerel vertelde dat het eten overheerlijk was, niets op aan te merken. Alles was lekker. Het is zo leuk dat de bewoners op deze manier erbij betrokken worden. Dus het kerstdiner dat komt wel weer goed dit jaar.

Maar nu eerst het sinterklaasfeest. De mail werd een ongeveer een maand geleden verstuurd. Iedere afdeling organiseert zijn eigen sinterklaasfeest. Een feest wat past bij die bewoners op die afdeling.

Wie wil meehelpen om het feest tot een succes te maken? We hebben overal mensen voor nodig. Er moeten cadeautjes worden gekocht die bij de bewoner past, gedichten gemaakt worden, de huiskamer moet gezellig versierd worden. Iemand die Zwarte Piet wil zijn die dag, vrijwilligers die ’s middags meehelpen. Hoe gaan we het feest organiseren. Iedereen mag zijn idee bij de Sintcommissie deponeren. Welke lekkernij zetten we op tafel, gaan we zelf nog pepernoten bakken, en zo ja, wie wil dat doen? Kortom, we zijn met elkaar druk bezig met de organisatie van dit heerlijke feest.

Toch wel weer leuk die drukke decembermaand!

Heeft u hier vragen over?