Werken in de ouderenzorg is nooit saai (19)

Vroeger

Ik ben weer bij de dame die altijd iets doet, met haar heb ik het over vroeger. “Dat was hard werken vroeger”, zegt mevrouw. “Kachel aan maken, een pomp die bevroren was”. Die verhalen ken ik van mijn moeder. Zo verteld deze dame ook dat ze vroeger met de klompen het bevroren water in de emmers kapot moest maken om zo de was te kunnen doen. Blauwsel in het water. O ja, dat deed mijn oma ook altijd. Wat is dat alweer lang geleden. Dat je handen kapotgingen van de vrieskou. En zo vertelt ze nog een aantal dingetjes. Dan zeg ik: “Wat hebben wij tegenwoordig toch een veel makkelijker leven dan de oudere generatie vroeger. Dat klopt ook. Zeg die dame: “Ach ja, als de jeugd van tegenwoordig het werk moesten doen zoals wij het moesten doen dat is Ermelo te klein.” Ik schoot in de lach. Wat een geweldige uitspraak.

Mevrouw gaat verder met vertellen. “Ach”, zegt ze, “tijdens de kerkdienst vraagt de pastoor aan de mensen in zijn kerk of iemand raad weet. De kerk zit met een muizenplaag. Goh, denk ik, mevrouw gaat nog naar de kerk. De meeste bewoners in het huis luisteren naar de kerktelefoon. Een muizenplaag??? “Als iemand een oplossing weet of diegene na de dienst bij hem wil komen. Na de dienst loopt er een oude vrouw naar de pastoor. Weet u wat u moet doen? Nou, zegt de pastoor. U moet al die muizen dopen. Dopen???? De pastoor kijkt verbaast. Ja, dopen!!! Ik heb 10 kinderen laten dopen en geen 1 is ooit meer in de kerk geweest.”
Ooooo, Whaha het is een mop. Wat leuk.

Heeft u hier vragen over?