Werken in de ouderenzorg is nooit saai (17)

Jeugd

Op een middag staan er opeens 2 jonge meiden (11 jaar) op onze afdeling. Ze willen wandelen met een bewoner.

Wat een lief initiatief. Dat 2 van zulke jonge meiden iets willen doen voor onze ouderen. Dat zie je en hoor je niet zo vaak. Zij komen dus in hun vakantie vrijwilligerswerk doen. Mijn collega en ik waren ontroerd hierdoor. Zo jong en dan al iets voor je medemens willen doen.

We hebben uitgelegd dat gaan wandelen met een bewoner wel een hele grote verantwoording was. Als er iets gebeurd, wie is er dan verantwoordelijk? Dit moeten wij toch eerst over leggen met de vrijwilligerscoördinator. En wij moeten toestemming hebben van jullie ouders. Maar jullie mogen wel spelletjes doen. Sjoelen vinden de bewoners leuk. Zegt 1 meisje, “dat doen we ook altijd op de familiedag”. Ze werden een beetje stil. Ik had het idee dat ze teleurgesteld waren. Ik kreeg na deze opmerking, niet echt het idee dat sjoelen erg leuk was.

“Maar jullie mogen bijvoorbeeld ook de nagels komen lakken van de dames”. Nagels lakken? Ik vertel dat we verschillende kleuren hebben. NOU, dat was het. Ze waren alle 2 HEEL enthousiast. Dat gingen ze samendoen. Het tasje met de verschillende kleuren nagellakken werd gepakt en ze gingen enthousiast aan de slag. De dames in de gezamenlijke huiskamer genoten hier zichtbaar van. Er waren zelfs ouderen die nog een praatje probeerden te maken met deze twee meisjes. Nadat alle nagels gelakt waren gingen ze met een lach op hun gezicht naar huis. Vrolijk uitgezwaai door de dames met prachtige gelakte nagels.

Mijn collega en ik hadden dikke bewondering voor deze 2 lieve jonge meiden.

Heeft u hier vragen over?