Ik als leerling (12)

Warmte & ijs

Warme dagen. Heerlijk. We genieten ervan. Ook de ouderen die bij ons wonen. Het liefst willen ze elke dag naar buiten. Als het even kan dan gebeurt dat ook. Dan brengen we onze zorgvragers naar buiten. In de achtertuin, de tuin bij huiskamer Soerel of bij Buitenbrink. Daar hebben ze van alles te zien, het is een komen en gaan van mensen bij Brinkhoven. Ook daar worden ze voorzien van koffie, thee of limonade. Het is een andere sfeer zo buiten. Je voelt de warmte, het briesje en je hoort de vogels en zoveel meer. Heel wat anders dan binnen zitten. Waar ze ook zo van genieten is wandelen. Even een blokje om of een grotere wandeling. Daarover later meer.

Waar ik u nu graag over wil vertellen is dat het erg belangrijk is dat ouderen voldoende vocht en zout binnen krijgen tijdens die hele warme dagen. Ze hebben extra zorg nodig door het vele transpireren. Om niet uit te drogen moeten ze veel drinken. Thee, water ranja, maar ook waterijsjes en bouillon. Wij hebben op Brinkhoven een fantastisch keukenteam dat op een dag met tropische temperaturen het hele huis voorziet van waterijsjes! De bewoners kunnen kiezen uit een raketijsje of perenijsje. Helemaal geweldig vinden ze dat en wij als collega’s trouwens ook! Dan zie je door het hele huis mensen smullen en genieten van hun ijsje. Het geeft een saamhorigheid en veel plezier. Hier koelt iedereen lekker van af.
Even zo belangrijk is het zoutgehalte. Daarom worden de bewoners ook van bouillon voorzien. Soms individueel maar ook per huiskamer. Het keukenteam zorgt soms zelfs voor het hele huis voor bouillon. Zo zorgen we met elkaar voor een goede verzorging van onze zorgvragers in allerlei opzichten.

šŸ— Hou de zorgvragers extra in de gaten op hele warme dagen
šŸ— Denk aan een goede vochtbalans

Heeft u hier vragen over?