Vrijwilligersvacatures De Bongerd

Wilt u wat betekenen voor de bewoners van Hanzeheerd De Bongerd? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die hen willen ondersteunen bij uiteenlopende activiteiten. Onderstaand vindt u de projecten waar wij hulp bij kunnen gebruiken.

Chauffeur Dagverzorging

U haalt bewoners vanuit de thuissituatie op met de auto en brengt hen naar de dagverzorging in De Bongerd. Na afloop van het dagprogramma brengt u ze weer naar huis. U ontvangt een vergoeding voor de onkosten.
Dag en tijd: vrijdag van 8.30-9.30 en van 15.30-16.30 uur.

Gastvrouw/gastheer op de Groepsverzorging

Vind u het leuk om te helpen met de maaltijden en koffiemomenten, en aandacht te geven aan de bewoners d.m.v. een praatje of een spelletje? Dan is de Groepsverzorging iets voor u. Wij hebben verschillende groepen en er is vast een groep waarbij u zich wilt aansluiten.
Dag en tijd: verschillende dagen en tijden bespreekbaar.

Gastheer/gastvrouw in het restaurant

Vindt u het leuk om te helpen in ons restaurant tijdens de warme maaltijd of de broodmaaltijd. U helpt een medewerker van de keuken bij het dekken van de tafels, het opnemen van de maaltijden en het uitserveren. Ondertussen ontmoet u onze bewoners en gasten.
Dag en tijd:
– vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 13.30 uur.

– maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.30 tot 18.00 uur.

Vrijwilliger Broodwagen

U gaat samen met een medewerker met de broodwagen door het huis om onze bewoners te voorzien van brood, beleg en zuivel. Ondertussen ziet en spreekt u veel bewoners.
Dag en tijd: zaterdag van 9.00-11.30 uur.

Vrijwilligers Huiskamerproject

Hier bieden we de bewoners de gelegenheid om even de avond te doorbreken en samen koffie te drinken of een spelletje te doen. U schenkt veelal samen met een andere vrijwilliger koffie en u hebt gelegenheid om de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.
Dag en tijd: woensdag om de week van 19.00-20.30 uur.

Vrijwilliger Handwerkgroep

Een aantal bewoners vindt het leuk om met elkaar te handwerken, breien, haken, borduren, enz. Er zijn veel mogelijkheden, het niveau ligt niet hoog maar het is wel fijn als u enige ervaring heeft met afgevallen steken en advies.
Dag en tijd: woensdag van 14.30-16.00 uur.

Vrijwilliger Duo-fiets

Vindt u het leuk om samen met een bewoner te gaan fietsen op een duo fiets? Een duo-fiets is een soort tandem. U zit alleen niet achter elkaar maar gezellig naast elkaar. Hattem heeft een prachtige omgeving om te fietsen. De duo-fiets heeft elektrische ondersteuning en is dus niet zwaar om mee te fietsen. Van tevoren kunt u de bewoners leren kennen en krijgt u instructie hoe de fiets werkt. Enthousiast? Laat het ons weten!
Dagen en tijden: in overleg, maar bij voorkeur minimaal 1x per 2 weken een ochtend of middag.

Vrijwilliger Mannenochtend en Spelletjesmiddag

Zou u het leuk vinden om samen met een aantal bewoners te kaarten of spelletjes te doen onder het genot van een kopje koffie? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze nog op te starten speciale mannenochtend en spelletjesmiddag. Iets voor u? Laat het ons weten!
Dagen en tijden: dinsdag van 10.30-12.00 uur en vrijdag van 15.00-16.30 uur

Vrijwilligers gezocht voor Rollen door Hattem en Marktbezoek

Vindt u het leuk om samen met een bewoner in de rolstoel door Hattem te wandelen en een bezoek te brengen aan de markt of een winkel. Dan is dit uw kans!
Dag en tijd: woensdag van 15.00-16.30 uur.

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Bel naar telefoonnummer (038) 444 58 51 of 06 10 22 60 37 en vraag naar Henriët Vijge. Of stuur een e-mail naar: vrijwilligersdebongerd@hanzeheerd.nl. Neem ook gerust contact met ons op als u wilt weten of er andere mogelijkheden zijn om onze bewoners te helpen.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen