Vrijwilligersvacatures Brinkhoven

Wilt u wat betekenen voor de bewoners van Hanzeheerd Brinkhoven? Wij zoeken namelijk vrijwilligers die hen willen ondersteunen bij uiteenlopende activiteiten. Onderstaand vindt u de projecten waar wij hulp bij kunnen gebruiken.

Heeft u interesse of wilt u meer weten, bel dan naar telefoonnummer (0578) 69 12 44 of mail naar vrijwilligersbrinkhoven@hanzeheerd.nl. Op woensdag kunt u van 10.30 tot 11.30 uur ook langs komen met uw vragen, de vrijwilligerscoördinator zit dan in de grote zaal. Ook als u wilt weten of er andere mogelijkheden zijn om te helpen, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen.

Marktbezoek

U gaat met een groep bewoners en vrijwilligers naar de weekmarkt en maakt een wandeling.
Dag en tijd: Vrijdagmiddag 14:00 tot 16:00 uur.

Hanzemare

U maakt samen met een andere vrijwilliger het Huisblad van Hanzeheerd.
Dag en tijd: De Hanzemare komt 4 keer per jaar uit.

Individueel bezoek

Bewoners hebben behoefte aan individuele aandacht en activiteiten. Als vrijwilliger bezoekt u een vaste bewoner, waar u afspraken mee maakt wanneer u komt.

Gastheer of gastvrouw in het restaurant

U helpt bij de middagmaaltijd in het restaurant. U helpt bij de tafels dekken, de maaltijd opnemen en uitserveren.
Dag en tijd: Dinsdag van 11:30 tot 13:00 uur. | Vrijdag van 11:30 tot 13:00 uur.

Koster weeksluiting

U ontvangt de spreker en de bewoners. U draagt er zorg voor dat de weeksluiting goed verloopt.
Dag en tijd: Vrijdagavond 1 x in de 6 weken vanaf 18:30.

Huiskamers

U helpt met de maaltijden en/of de koffie en u hebt gelegenheid de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.
Dag en tijd: Alle momenten van de dag.

Dialect-uur Dagverzorging

U komt op de Dagverzorging voorlezen voor onze cliënten.
Dag en tijd: In overleg

Bewoners naar activiteiten brengen

Binnen Brinkhoven zijn er meerder activiteiten. Bewoners vanuit de aanleunwoning willen hier ook graag heen, maar niet iedereen is in de gelegenheid zelfstandig naar de activiteit te gaan. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers. Vrijwilligers die de bewoners op willen halen en weer terug naar hun aanleunwoning willen brengen. Activiteiten zijn de weeksluiting op vrijdagavond en intentioneel bij koren.

2 vrijwilligers: Weekopening

De weekopening wordt gestart met het zingen van een lied waarna er een korte meditatie/overdenking is afgesloten met gebed.
Dag en tijd: Op maandagen om 10:15 uur. Frequentie: 1x per 6 weken.

1 vrijwilliger: Zin in de Kring

Wij zoeken een vrijwilliger die wil helpen met het zingen van een lied en die wil helpen assisteren met het inschenken van koffie en thee.

Toelichting Zin in de Kring: In februari zijn we gestart in Hanzeheerd Brinkhoven met een nieuwe activiteit op het gebied van geloof en zingeving. De bedoeling is dat we tweewekelijks met een kleine groep bewoners samenkomen voor een moment van bezinning, gebed en gesprek over een bepaald thema. Vandaar de naam van de activiteit: het draait om samen de zin van het leven (of het gebrek eraan) te ervaren en te delen in een kleine kring. Tegelijkertijd hopen we dat de deelnemers zin hebben om hun medebewoners te ontmoeten en van gedachten te wisselen over levensthema’s. De kring wordt geleid door onze geestelijk verzorger Nicolas Pouyet.
Dag en tijd: 2de en 4de maandag van de maand van 15:30 uur tot 16:30 uur. Frequentie: 2 x in de maand.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen