Vrijwilligersvacatures Brinkhoven

Wilt u wat betekenen voor de bewoners van Hanzeheerd Brinkhoven? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die hen willen ondersteunen bij uiteenlopende activiteiten. Onderstaand vindt u de projecten waar wij hulp bij kunnen gebruiken.

Huiskamers
Voor onze afdeling huiskamers zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens de middag- en avondmaaltijden. Het gaat hierbij om bewoners met dementie en bewoners met lichamelijke beperkingen. Als maaltijdvrijwilliger verricht u de volgende werkzaamheden:
# Het gezellig/sfeervol dekken van de eettafel;
# Het aanbieden van de maaltijd en begeleiden tijdens de maaltijd;
# Het afruimen van de eettafel.

Wij verwachten van deze vrijwilligers:
# Geduld en vriendelijkheid;
# Affiniteit met de oudere (dementerende) mens;
# Minimaal 1 x per 2 weken beschikbaar.

Duo-Fiets 
Vindt u het leuk om samen met een cliënt te fietsen op een duo fiets? Een duo fiets is een soort tandem. U zit alleen niet achter elkaar maar gezellig naast elkaar. Heerde heeft een prachtige omgeving om te fietsen. De duo fiets heeft elektrische ondersteuning en is dus niet zwaar om mee te fietsen. Van tevoren kunt u de bewoners leren kennen en krijgt u instructies hoe de fiets werkt. Enthousiast? Laat het ons weten!

Silverfit fiets ( beeldscherm fietsen)
Bewoners ondersteunen in het gebruik van de Silverfit fiets. Voor het oefenapparaat (hometrainer) staat een groot beeldscherm waarop een routefilm wordt getoond. De snelheid van de routefilm wordt bepaald door de snelheid waarmee de bewoner beweegt. Hierdoor krijgt hij of zij het gevoel daadwerkelijk een tochtje te maken in een andere omgeving. Met de SilverFit wordt bewegen leuk en ontstaan er levendige gesprekken over wat er allemaal op het scherm te zien is.

Als vrijwilliger krijgt u goede instructies over het gebruik van het fietslabyrint. Voor dit project zoeken wij meerdere vrijwilligers. Er kan dan een rooster worden opgesteld waardoor bij ziekte en vakantie het project ook doorgang kan vinden. Om u een indruk te geven hoe dit precies in zijn werk gaat, kun u dit filmpje bekijken.

Dag en tijd: maandag en donderdag van 10.30 tot 11.30 uur.

Individueel bezoek
Bewoners hebben behoefte aan individuele aandacht en activiteiten. Als vrijwilliger bezoekt u een vaste bewoner waar u afspraken mee maakt wanneer u komt.

Vacature CPA locatie Brinkhoven
Voor de commissie pastorale activiteiten (CPA) Brinkhoven zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die deze commissie wil komen versterken. De volgende taken vallen hieronder:
# Helpen met organiseren van de herdenkingsbijeenkomst (1x per jaar);
# De kerst- en paasviering;
# De avondmaal diensten (4x per jaar).

Daarnaast zal de commissie nog 2 á 3 maal per jaar bijeenkomen voor een overleg. Bent u enthousiast geworden? Dan hoor ik dat graag van u.

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Bel naar telefoonnummer (0578) 69 12 44 en vraag naar Raymond Veldman. Of stuur een e-mail naar: vrijwilligersbrinkhoven@hanzeheerd.nl. Neem ook gerust contact met ons op als u wilt weten of er andere mogelijkheden zijn om onze bewoners te helpen.

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen