Vrijwilligersvacatures Brinkhoven

Wilt u wat betekenen voor de bewoners van Hanzeheerd Brinkhoven? Wij zoeken namelijk vrijwilligers die hen willen ondersteunen bij uiteenlopende activiteiten. Onderstaand vindt u de projecten waar wij hulp bij kunnen gebruiken.

Heeft u interesse of wilt u meer weten, bel dan naar telefoonnummer (0578) 69 12 44 of mail naar vrijwilligersbrinkhoven@hanzeheerd.nl. Op woensdag kunt u van 10.30 tot 11.30 uur ook langs komen met uw vragen, de vrijwilligerscoördinator zit dan in de grote zaal. Neem ook gerust contact met ons op als u wilt weten of er andere mogelijkheden zijn om onze bewoners te helpen.

Fietsclub

Ondersteunen in het gebruik van de fiets labyrint. Bewoners en bezoekers genieten van een andere manier van bewegen en komen met elkaar in contact. Er ontstaan gesprekken over de fietsroute en vroegere fietstochten. Als vrijwilliger krijgt u goede instructies over het gebruik van het fietslabyrint. Voor de uitbreiding van dit project zoeken wij meerdere vrijwilligers.
Dag en tijd: maandag en donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Rollend door Heerde

U gaat met een groep bewoners en vrijwilligers naar de weekmarkt en maakt een wandeling.
Dag en tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 16.00 uur.

Hanzemare

U maakt samen met andere vrijwilligers het Huisblad van Hanzeheerd.
Dag en tijd: de Hanzemare komt 4 keer per jaar uit.

Individueel bezoek

Bewoners hebben behoefte aan individuele aandacht en activiteiten. Als vrijwilliger bezoekt u een vaste bewoner , waar u afspraken mee maakt wanneer u komt.

Gastheer of gastvrouw in het restaurant

U helpt bij de middagmaaltijd in het restaurant. U helpt bij de tafels dekken, de maaltijd opnemen en het uitserveren.
Dag en tijd: dinsdag van 11.30 tot 13.00 uur en vrijdag van 11.30 tot 13.00 uur.

Koster weeksluiting

U ontvangt de spreker en de bewoners. U draagt er zorg voor dat de weeksluiting goed verloopt.
Dag en tijd: vrijdagavond 1 x in de 6 weken vanaf 18.30.

Huiskamers

U helpt met de maaltijden en/of de koffie en u hebt gelegenheid de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.
Dag en tijd: alle momenten van de dag.

Weekopening

De weekopening wordt gestart met het zingen van een lied waarna er een korte meditatie/overdenking is afgesloten met gebed.
Dag en tijd: maandag om 10.15 uur. Frequentie: 1x per 6 weken.

Duo-Fiets

Vindt u het leuk om samen met een client te gaan fietsen met de duo fiets? Een duo fiets is een soort tandem, u zit alleen niet achter elkaar, maar gezellig naast elkaar. Heerde heeft een prachtige omgeving om te fietsen, de duo fiets heeft elektrische ondersteuning en is dus niet zwaar om mee te fietsen. Van tevoren kunt u de bewoners leren kennen en krijgt u instructie hoe de fiets werkt. Enthousiast? Laat het ons weten!

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen