Vrijwilligersvacatures Brinkhoven

Wilt u wat betekenen voor de bewoners van Hanzeheerd Brinkhoven? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die hen willen ondersteunen bij uiteenlopende activiteiten. Onderstaand vindt u de projecten waar wij hulp bij kunnen gebruiken.

Heeft u interesse of wilt u meer weten, bel dan naar telefoonnummer (0578) 69 12 44 of mail naar vrijwilligersbrinkhoven@hanzeheerd.nl. Op woensdag kunt u van 10.30 tot 11.30 uur ook langs komen met uw vragen, de vrijwilligerscoördinator zit dan in de grote zaal. Neem ook gerust contact met ons op als u wilt weten of er andere mogelijkheden zijn om onze bewoners te helpen.

Individueel bezoek

Bewoners hebben behoefte aan individuele aandacht en activiteiten. Als vrijwilliger bezoekt u een vaste bewoner , waar u afspraken mee maakt wanneer u komt.

Bingo

Samen met een aantal vrijwilligers helpt u mee met het helpen schenken van koffie en thee bij de bingo. U helpt de bewoners tijdens het spelen van de Bingo met het aanschuiven van de bordjes. Na deze activiteit helpt u gezamenlijk met het opruimen.
Dag en tijd: iedere donderdag ( met uitzondering van de 2de donderdag van de maand) van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Gastheer of gastvrouw in het restaurant

U helpt bij de middagmaaltijd in het restaurant. U helpt bij de tafels dekken, de maaltijd opnemen en uitserveren.
Dag en tijd: woensdag van 11.30 tot 13.00 uur; zaterdag van 11.30 tot 13.00 uur ( 1 x per 2 weken).

Koster weeksluiting

U ontvangt de spreker en de bewoners. U draagt er zorg voor dat de weeksluiting goed verloopt.
Dag en tijd: vrijdagavond 1 x in de 6 weken vanaf 18.30 uur.

Huiskamers

U helpt met de maaltijden en/of de koffie en u hebt gelegenheid de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.
Dag en tijd: alle momenten van de dag.

Weekopening

De weekopening wordt gestart met het zingen van een lied waarna er een korte meditatie/overdenking is afgesloten met gebed.
Dag en tijd: maandag om 10.15 uur. Frequentie: 1x per 6 weken.

Duo-Fiets

Zou je het leuk vinden om samen met een cliënt te gaan fietsen met de duo fiets? Een duo fiets is een soort tandem, je zit alleen niet achter elkaar, maar gezellig naast elkaar. Heerde is een prachtige omgeving om te fietsen, de duo fiets heeft elektrische ondersteuning en is dus niet zwaar om mee te fietsen. Van tevoren kun je de bewoners leren kennen en krijg je instructie hoe de fiets werkt. Enthousiast? Laat het ons weten!

Fietsclub

Bewoners ondersteunen in het gebruik van de fiets labyrint. Bewoners en bezoekers genieten van een andere manier van bewegen en komen met elkaar in contact. Er ontstaan gesprekken over de fiets route en vroegere fietstochten. Als vrijwilliger krijg je goede instructie over het gebruik van het fietslabyrint. Voor dit project zoeken wij meerdere vrijwilligers. Er kan dan een rooster worden opgesteld waardoor bij ziekte en vakantie het project ook doorgang kan vinden.
Dag en tijd: maandag en donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Rollend door Heerde

U gaat met een groep bewoners en vrijwilligers naar de weekmarkt en maakt een wandeling.
Dag en tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 16.00 uur.

Hanzemare

U maakt samen met andere vrijwilligers het Huisblad van Hanzeheerd.
Dag en tijd: de Hanzemare komt 4 keer per jaar uit.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen