Vrijwilligersvacatures Brinkhoven

Wilt u wat betekenen voor de bewoners van Hanzeheerd Brinkhoven? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die hen willen ondersteunen bij uiteenlopende activiteiten. Onderstaand vindt u de projecten waar wij hulp bij kunnen gebruiken.

Individueel bezoek

Bewoners hebben behoefte aan individuele aandacht en activiteiten. Als vrijwilliger bezoekt u een vaste bewoner waar u afspraken mee maakt wanneer u komt.

Huiskamers

U helpt met de maaltijden en/of de koffie en u hebt gelegenheid de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.
Dag en tijd: alle momenten van de dag.

Duo-Fiets

Vindt u het leuk om samen met een bewoner te gaan fietsen op een duo fiets? Een duo-fiets is een soort tandem. U zit alleen niet achter elkaar maar gezellig naast elkaar. Heerde heeft een prachtige omgeving om te fietsen. De duo-fiets heeft elektrische ondersteuning en is dus niet zwaar om mee te fietsen. Van tevoren kunt u de bewoners leren kennen en krijgt u instructie hoe de fiets werkt. Enthousiast? Laat het ons weten!

Fietsclub

Bewoners ondersteunen in het gebruik van het fietslabyrint. Bewoners en bezoekers genieten van een andere manier van bewegen en komen met elkaar in contact. Er ontstaan gesprekken over de fietsroute en vroegere fietstochten. Als vrijwilliger krijgt u goede instructie over het gebruik van het fietslabyrint. Voor dit project zoeken wij meerdere vrijwilligers. Er kan dan een rooster worden opgesteld waardoor bij ziekte en vakantie het project toch doorgang kan vinden.
Dag en tijd: maandag en donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Hanzemare

U maakt samen met andere vrijwilligers het Huisblad van Hanzeheerd.
Dag en tijd: de Hanzemare komt 4 keer per jaar uit.

Vrijwilliger beleeftuin

Voor onze prachtige beleeftuin zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met een bewoner ( 1 op 1) in de tuin aan de slag gaan. Bijvoorbeeld om in de verrijdbare plantenbakken op rolstoelhoogte bloemen of groente te kweken, of planten en bloemen te verzorgen en onkruid te wieden, of lekker door de tuin te wandelen onder het genot van een praatje en een lekker kopje koffie of thee.
De tijden zijn ’s ochtend tussen 10.00 en 12.00 en ’s middags tussen 14.30 en 16.30 uur. Dagen zijn in overleg. Wel verwachten we dat u minimaal 1 keer in de 2 weken beschikbaar bent.

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Bel naar telefoonnummer (0578) 69 12 44 en vraag naar Raymond Veldman. Of stuur een e-mail naar: vrijwilligersbrinkhoven@hanzeheerd.nl. Neem ook gerust contact met ons op als u wilt weten of er andere mogelijkheden zijn om onze bewoners te helpen.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen