Veelgestelde vragen

 • Hebben De Bongerd en Brinkhoven WiFi?

  Voor Hattem

  Er is WiFi-netwerk beschikbaar voor de bewoners van De Bongerd, Van Galenstraat, en De Bongerd Veste. Op dit netwerk kan met beperkte snelheid gebruik worden gemaakt van internet en e-mail.

  Voor Heerde

  Voor de bewoners van Brinkhoven is een WiFi-netwerk beschikbaar, evenals voor de bewoners van de aanleunwoningen.

 • Hebben de kamers een glasvezelverbinding?

  Voor Hattem

  De kamers in De Bongerd, en de woningen aan de Van Galenstraat (nummer 2 tot en met 36) en De Bongerd Veste (nummer 21 tot en met 139) hebben een glasvezelaansluiting. U moet zelf de verhuizing doorgeven aan uw huidige aanbieder, of aan een eventuele nieuwe. Doe dit vooral tijdig zodat u niet enige tijd zonder internet, radio, tv en of telefoon zit.

  Voor Heerde

  De appartementen in Brinkhoven hebben geen glasvezelaansluiting. Digitale tv is eventueel wel mogelijk. De aanleunwoningen hebben wel een glasvezelaansluiting. Hiervoor moet u zelf een abonnement afsluiten.

 • Ik wil in mijn appartement tv kijken. Wat moet ik regelen?

  Voor Hattem

  In verzorgingshuis De Bongerd en de woningen aan de Van Galenstraat 2 tot en met 36 zit een aansluiting voor een collectief analoog signaal van Ziggo voor radio en tv. Als u uw televisietoestel aansluit en de zenders zijn ingesteld, kijkt u tv via Hanzeheerd. Weten welke radio- en televisiezenders beschikbaar zijn? Klik hier voor het actuele zenderaanbod.

  In de huurwoningen in De Bongerd Veste (Bongerd 21 tot en met 139) zit een kabelaansluiting van Ziggo. Tip: laat uw huidig abonnement tijdig omzetten.

  Ziggo (maar ook andere kabelbedrijven) gaan stoppen met het analoog tv signaal. Voor het zover is, krijgt u tijdig bericht van Hanzeheerd. Het is dus niet zo dat u ineens geen tv signaal meer heeft.

  Voor Heerde

  In alle appartementen in Brinkhoven zit een analoge coax aansluiting waar een radio- en televisietoestel direct op aangesloten kunnen worden. Er is ook een mogelijkheid om digitale tv te kijken.

  In iedere aanleunwoningen zit een analoge coax aansluiting en er is een mogelijkheid voor glasvezel. Voor deze laatste moet u wel zelf een abonnement afsluiten.

 • Heb ik een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering nodig als ik bij jullie woon?

  Als u in De Bongerd of Brinkhoven komt wonen dan kunt u uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP) en uw inboedelverzekering opzeggen. Via Hanzeheerd bent u namelijk verzekerd tot een bedrag van € 1.350.000 voor aansprakelijkheid en is uw inboedel tot een bedrag van € 15.000 verzekerd. Als u deze bedragen niet voldoende vindt, kunt u zich natuurlijk altijd bijverzekeren.

 • Wanneer zijn de bezoekuren?

  Hanzeheerd heeft geen bezoekuren. U kunt bezoek krijgen of op bezoek komen wanneer u dat wilt. Net als thuis.

 • Ik wil een vaste telefoonverbinding op mijn kamer. Wat moet ik regelen?

  Voor Hattem

  Als u een vaste telefoonverbinding wilt op uw kamer in De Bongerd of in uw woning aan de Van Galenstraat (nummer 2 tot en met 36), geef dan uw verhuizing tijdig door aan uw huidige telefoonaanbieder. Als dat niet mogelijk is, kunt u bij de KPN terecht voor een abonnement.

  De huurwoningen in De Bongerd Veste (Bongerd 21 tot en met 139) hebben een vaste telefoonaansluiting. Tip: laat uw huidig abonnement tijdig omzetten naar uw nieuwe adres.

  Voor Heerde

  In de appartementen in Brinkhoven is een vaste telefoonlijn aanwezig. U moet wel zelf een overeenkomst afsluiten met een telefoonaanbieder.

Heeft u hier vragen over?