Ik als leerling (19)

Tijdelijke kamers

Op Brinkhoven zijn er ook tijdelijke kamers en huisartsenkamers. Als er iemand moet revalideren of herstellen en degene kan niet direct naar huis, of het gaat thuis even niet dan zijn deze kamers voor hen beschikbaar.

Ook nu zijn de drie kamers op Brink bezet. Hoe tijdelijk deze bewoners er zijn hangt af van hun situatie en herstel. Het is bijzonder hoe snel je aan mensen went. Ieder mens is uniek en het is mooi om ze te leren kennen en te ontdekken wie deze mensen zijn en wat ze bezig houdt. Nieuwe bewoners zoeken hun weg op de afdeling en tasten af hoe het daar gaat. Soms kennen ze al één of meerdere bewoners, dan kletsen ze bij en komen ze er snel tussen.

Anderen zoeken in alle rust hun plek. Gaan gesprekken aan, zijn geïnteresseerd in de ander en helpen de ander. Ze zijn rustig aanwezig en observeren alles. Ook nu hebben wij een bewoonster die hier tijdelijk bij ons is. Zij is aan het breien geslagen. En dat werkte besmettelijk. Want ondertussen zijn er meerdere bewoonsters aan het breien. Er wordt dus heel wat afgebreid op Brinkhoven. De ene sjaal na de andere, poncho’s, dekentjes, babyslofjes. Soms voor een bewoner of collega maar ook voor het goede doel.

Als je in de huiskamer breidt dan krijg je bekijks, mensen willen weten wat je aan het breien bent en bewonderen de mooie wol. Dan kan het dus zomaar zijn dat je anderen enthousiast maakt die ook aan de slag willen en dat ook gaan doen. En dan heb je een tafel vol met bewoners die aan het breien zijn. Zelfs van bewoners waar je het niet van verwacht. Maar het komt ook voor dat de ene bewoonster een breiwerk in handen heeft van een ander. Of de één is een bol kwijt en dan breidt de ander die op. Kortom het is een gezellige, kunstige, enthousiaste breiclub geworden.

Heeft u hier vragen over?