Ik als leerling (18)

Pianoman

Tijdens een huiskamerdienst komt er een meneer piano spelen. Dat gebeurt met regelmatig. Hij speelt van alles, christelijke liederen en gewone meezing liedjes. Dan speelt hij een paar tonen om vervolgens aan de bewoners te vragen of ze het herkennen. Erg leuk. De bewoners roepen wat ze denken te horen. En als ze het goed hebben gaat hij hele lied spelen en zingen de bewoners mee.

Maar vandaag is het niet zo druk. Er zitten maar 3 dames. Best wel sneu. Aahh, daar komt nog iemand. Ik probeer nog meer mensen enthousiast te krijgen. En dan zit de gezamenlijke huiskamer op Brink toch ineens nog aardig vol. Ik zorg voor koffie en thee. Er staat ook een lekkere traktatie. Van een mevrouw van onze afdeling die jarig is. Ze is er niet bij. Ik ga eens kijken in haar kamer, misschien heeft ze wel zin om te komen. Dan kan ze zelf haar traktatie uitdelen. Ze heeft visite, maar ik doe haar toch mijn voorstel. Ze is enthousiast en haar dochters nog meer. Ze nemen zelfs een fototoestel mee.

Ik loop snel vooruit naar de huiskamer om te waarschuwen dat de jarige er aan komt. De pianoman zet gelijk “Lang zal ze leven” in. En de bewoners zetten in…. Wat klinkt dat leuk. En wat een enthousiasme! Ondertussen komt de jarige Jet aan. Ze straalt, zoekt een plekje en de aanwezigen zingen maar door. Haar dochter maakt foto’s. We zingen meerdere coupletten van het “Lang zal ze leven” en sluiten af met een driewerf hoera! Dan zijn we klaar en feliciteren we haar allemaal. Ik schenk nog een rondje koffie en thee en mevrouw deelt haar traktatie uit.Ā Werd het toch nog gezellig!

Leerpunten van een leerling:
šŸ— Creatief zijn
šŸ— Oplossingen bedenken
šŸ— Oog voor de bewoners

Heeft u hier vragen over?