Kwaliteitsverslag 2017

In 2017 stond persoonsgerichte zorg, net als voorgaande jaren, wederom hoog in het vaandel bij Hanzeheerd: We zijn gestart met de invoering van het Familieleefplan en het iPVB. Het Familieleefplan is er geheel op gericht om de wensen van de bewoner en zijn sociale omgeving te kennen en te faciliteren. In het iPVB wordt het Familieleefplan in overleg met de bewoner en familie bekeken vanuit het beschikbare budget. Beide projecten zijn geïnitieerd vanuit het overheidsproject Waardigheid en Trots. In ons Kwaliteitsverslag over 2017 leest u meer over deze twee projecten, de wijze van tot stand komen en bovenal over de tevredenheid van de cliënten, familie en medewerkers over deze nieuwe wijze van werken.

Uiteraard zijn we op veel meer onderwerpen actief en innovatief geweest in 2017, zo hebben we vele acties uitgevoerd om de kwaliteit van zorg nog meer te verbeteren en hebben we het extra beschikbare budget van de overheid ingezet voor meer medewerkers in de directe zorg- en dienstverlening aan onze cliënten.

Ook hebben we een mini-symposium georganiseerd waarin we onze visie hebben uitgedragen door middel van geïnspireerde presentaties door sprekers met een open kijk op de zorg. We zijn immers een inhoudsgedreven organisatie waarin we als open instelling soms een eigenzinnige maar goed doordachte visie nastreven. Het mini-symposium heeft ons ook weer op nieuwe ideeën en mogelijkheden voor de toekomst gebracht.

Hanzeheerd heeft een dynamische jaar achter de rug en duidelijk mag zijn dat dit alleen mogelijk was door de betrokken inzet van alle medewerkers van Hanzeheerd. We doen het immers samen en we hebben elkaar hard nodig.

In dit Kwaliteitsverslag leest u wat we op hoofdlijnen in 2017 hebben gedaan. Voor het gemak zijn de vier inhoudelijke en vier randvoorwaardelijke thema’s van het kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, aangehouden als hoofdstukindeling.

Bouwina Schuttel
Raad van Bestuur Hanzeheerd

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen