Zorg - Hanzeheerd

Zorg bij Hanzeheerd

Soms, als de jaren gaan tellen, heeft u hulp nodig om uw wens voor een betekenisvol en zelfstandig leven elke dag opnieuw waar te maken. De medewerkers van Hanzeheerd bieden u de zorg en begeleiding die u nodig heeft om de dag met nieuwe levensenergie tegemoet te treden. Waarbij u zelf de regie over uw eigen leven voert en op onze steun kunt rekenen als u die nodig heeft. 

Wie een leven lang zelfstandig heeft geleefd, wil dat zo lang mogelijk blijven doen. We stimuleren daarom de zelfstandigheid van ouderen. Veel mensen kunnen zich met de juiste ondersteuning nog goed zelf redden. Met extra hulp in de huishouding bijvoorbeeld, met een maaltijdvoorziening of met begeleiding bij het vinden van een dagritme. Dat bieden we niet alleen aan bewoners van onze centra, maar aan iedereen in de wijk.

Wat mag u van ons verwachten?
Zorg van hoge kwaliteit, gastvrijheid, een veilig en prettig leefklimaat en respect voor uw persoonlijke waarden, beleving en achtergrond. Wij bieden een thuis met zorg- en verpleegmogelijkheden in De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde. Daarnaast is er een ruim aanbod van servicediensten en activiteiten. Iedereen kan hier gebuik van maken.

De moeder van Henny Koetzier-Bekamp krijgt thuiszorg van Hanzeheerd Brinkhoven. Henny vertelt hierover:


De moeder van Henny Koetzier-Bekamp krijgt thuiszorg van Hanzeheerd Brinkhoven

“Mijn moeder woont nog op zichzelf. We proberen haar zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, met de hulp van Brinkhoven. Mijn vader heeft ook zorg van Hanzeheerd gehad, maar nu is mijn moeder alleen. 

De thuiszorgmedewerkers zijn liefdevol en respectvol, dat vind ik heel belangrijk. Wij als familie kunnen goed overleggen met de medewerkers en ze denken met je mee.

Voor mij is het van groot belang dat mijn moeder niet als een nummer behandeld wordt. De medewerkers hebben in de gaten wanneer mijn moeder behoefte heeft
aan een praatje. Ik vind het fijn dat ze dat
oppikken, 
die aandacht is zo belangrijk.”