Welzijn Hanzeheerd

Welzijn van mensen staat voorop

Welzijn komt voor zorg én voorkomt zorg. Dat is kort gezegd onze visie op welzijn en zorg. Als iemand goed in zijn vel zit, dan heeft die persoon minder klachten en minder zorg nodig. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan het welzijn van onze cliënten. Mensen moeten zich prettig voelen. Dat is het uitgangspunt voor de wijze waarop wij onze dienstverlening inrichten.

Voor elk wat wils
Hanzeheerd kijkt daarbij verder dan wonen en eten. Zinvol en leuk bezig zijn speelt een belangrijke rol in iemands welbevinden. Wij streven er daarom naar om voor elk wat wils in huis te hebben en het aanbod aan te laten sluiten bij wat cliënten willen. Wij houden rekening met suggesties en eventueel wordt er iets extern georganiseerd.

Vijf sterren
Dat onze cliënten dat waarderen blijkt uit klanttevredenheidsonderzoeken. Op het criterium zinvolle dagbesteding geven cliënten ons vijf sterren, de maximale score. Het aanbod waaruit mensen kunnen kiezen is dan ook groot: zo is er onder meer een koor en een biljart-, kook-, studie- en wandelclub. Verder is er koersbal, bridge en onder begeleiding van een fysiotherapeut bewegen in de Beweegtuin, of dansen op muziek. Dat laatste kan ook vanuit een (rol)stoel. Verder zijn er lezingen, toneelavonden, optredens en bazaars.

Gastvrij welkom
De activiteiten in De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde zijn niet alleen toegankelijk voor bewoners. Ook mensen van buiten Hanzeheerd zijn van harte welkom. Wel kan om een kleine bijdrage worden gevraagd die per activiteit kan verschillen.