Thuiszorg Hanzeheerd

Thuiszorg

Onze vakkundige en betrouwbare verzorgers kunnen u helpen bij het opstaan en naar bed gaan, aan- en uitkleden, wassen, douchen en bij het aantrekken van uw steunkousen. Wij bieden u ook graag verzorging zoals zwachtelen, wondverzorging en medicatie. Hanzeheerd werkt met kleinschalige thuiszorgteams in de wijk. Hierdoor ziet u regelmatig dezelfde gezichten; wat een prettig en vertrouwd gevoel geeft.

Hulp bij het huishouden
Een extra handje voor het huishouden, de was doen of het strijken is soms zeer welkom. Onze vakkundige medewerkers kunnen u hiermee ondersteunen. Zo kunt u samen met hen zorgen dat uw huis schoon en leefbaar blijft.

Servicediensten
Hanzeheerd biedt niet alleen aan de eigen bewoners, maar aan iedereen in de wijk diverse servicediensten, bijvoorbeeld:

  • ‘Tafeltjedekje”, een maaltijdservice in samenwerking met de Stichting Welzijn Hattem (SWH) en in Heerde met de Vrijwillige Hulpdienst (VDH);
  • Ook kunt u gebruik maken van onze faciliteiten in De Bongerd en Brinkhoven, zo kunt u meedoen aan activiteiten, een hapje mee-eten in het restaurant of gebruikmaken van onze kledingherstelservice;
  • cursussen, zoals een computercursus.

Hanzeheerd heeft een sociale kaart ontwikkeld om cliënten die nog zelfstandig wonen te helpen bij het vinden van hulpverlenende instanties en vrijwilligersorganisaties. Deze sociale kaart kan een hulpmiddel voor u zijn om zolang mogelijk zelfstandig wonen.

Informeer bij De Bongerd of Brinkhoven naar de mogelijkheden of stuur ons een email
debongerd@hanzeheerd.nl of brinkhoven@hanzeheerd.nl

Meneer Stokking woont in een aanleunwoning van Hanzeheerd Brinkhoven en ontvangt hulp van het thuiszorgteam van Hanzeheerd Brinkhoven:


Meneer Stokking ontvangt thuiszorg van Hanzeheerd Brinkhoven

“De gezondheid van mijn vrouw ging dermate achteruit dat we besloten om hier te komen wonen. Mijn vrouw heeft er geen spijt van gehad, die vond het hartstikke mooi hier.


Ik moest eerst wennen, maar nu wil ik ook niet meer weg. De medewerkers zijn aardig en niets is te veel. Ik maak nu ook gebruik van Tafeltje Dekje en dat gaat ook goed.


Je kunt altijd overleggen en de medewerkers staan voor je klaar als je ze nodig hebt.”