Innovatieve verpleegzorg - Hanzeheerd

Mini-symposium Innovatieve verpleegzorg

Met boeiende en inspirerende lezingen van zorginnovators Lilian Beijer, Mieke Draijer en Machteld Huber. Dagvoorzitter is Aad van Fulpen.

Datum

Woensdag 15 november 2017. 

Aanvang

14.20 uur. Inloop vanaf 14.00 uur. 

Programma
14.00 - 14.20 uur Inloop
14.20 - 14.30 uur Opening & Kennismaking met Hanzeheerd
14.30 - 15.15 uur Lezing Machteld Huber Aandacht voor gezondheid!
15.15 - 15.25 uur Intermezzo
15.25 - 15.40 uur Pauze
15.40 - 16.25 uur Lezing Mieke Draijer Veilige Vrijheid, droom of werkelijkheid
16.25 - 16.35 uur Intermezzo
16.35 - 17.20 uur Lezing Lilian Beijer Inzet van technologie in de ouderenzorg
17.20 - 17.30 uur Afsluiting
17.30 - 18.00 uur Hapje en drankje

Onze sprekers

Lilian Beijer houdt zich bezig met innovaties in de zorg- en welzijnssector, ingegeven door maatschappelijke ontwikkelingen en daaraan gerelateerd overheidsbeleid. Het concept van positieve gezondheid en het streven naar eigen regie vormen belangrijke uitgangspunten bij haar werkzaamheden. Vanuit haar professionele hoedanigheden is zij betrokken bij technologische innovaties voor mensen met voornamelijk chronische aandoeningen. Als associate lector eHealth aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen houdt zij zich bezig met praktijkgericht onderzoek op het terrein van (digitale) innovatie, onder andere ten behoeve van verbetering van gepersonaliseerde zorg. Tevens is zij beleidsadviseur eHealth op de Sint Maartenskliniek, een gespecialiseerd ziekenhuis in duurzame zorg voor chronische patiënten met houdings- en bewegingsproblematiek. De academische invalshoek van zorginnovatie geeft Lilian Beijer vorm als universitair docent Health & Innovation binnen de masteropleiding Science Management & Innovation aan de Radboud Universiteit.

Mieke Draijer, specialist ouderengeneeskunde en jurist, is werkzaam als medisch directeur bij zorggroep Alliade. Daarnaast is ze voormalig voorzitter van Verenso, lid van het bestuur van de KNMG en lid van de taskforce Waardigheid & Trots. Haar presentatie zal gaan over veilige vrijheid.
Vrijheid en veiligheid staan op gespannen voet met elkaar. Wil je vrijheid geven dan zul je soms risico’s moeten nemen. Hoe ga je daarmee om in de praktijk? Hoe zit het juridisch? Welke keuzes maak je waarom? Hoe laat je cliënten het leven leiden dat ze wensen? Door de aanwezigen te prikkelen hoopt ze op veel inbreng van het publiek en levendige discussies.

Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Tijdens eigen ervaring met ziekte ontdekte ze dat ze haar herstel actief en positief kon beïnvloeden. Zij besloot meer aandacht te gaan richten op ‘gezondheidsbevordering’. Enerzijds werd zij onderzoeker op het Louis Bolk Instituut in Driebergen, en anderzijds ging zij werken met ernstig beschadigde mensen. Zij ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, dat zij uitwerkte tot het brede begrip ‘Positieve gezondheid’, waar zij in 2014 op promoveerde. In 2015 werd Machteld Huber uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid.

Dagvoorzitter 
Aad van Fulpen van Waardigheid en trots.

Aanmelden

U kunt u tot en met 5 november aanmelden bij Lylian Huisman. Zij is te bereiken op werkdagen (met uitzondering van de vrijdagmiddag) op telefoonnummer (0578) 69 81 41. U mag haar ook mailen: lhuisman@hanzeheerd.nl.

Locatie

Hanzeheerd Brinkhoven
Brinkhoven 1, 8181 DB in Heerde
Telefoonnummer voor noodgevallen op 15 november: (0578) 69 12 44 

Parkeren

Op ongeveer 300 meter afstand van Hanzeheerd Brinkhoven bevinden zich gratis parkeerplaatsen, in het Groene Hart (Schoolstraat).
 

Uitnodiging Mini-symposium