Succesvolle bijeenkomst over toekomst De Bongerd

Geplaatst in Algemeen op 29 mei 2019

Ruim 500 wensen voor de toekomst

‘Samen blijven, ook als je ouder wordt, verschillende soorten bewoners om me heen, mensen niet laten vereenzamen, ontmoetingsruimtes, voldoende betaalbare woningen’. Zomaar enkele van de ruim vijfhonderd wensen, die op tafel kwamen tijdens de inspiratiebijeenkomst in De Bongerd. Georganiseerd door zorgorganisatie Hanzeheerd en ouderenhuisvester Habion om locatie De Bongerd klaar te maken voor de toekomst. In totaal kwamen op 14 mei in twee bijeenkomsten zo’n tweehonderd belangstellenden naar De Bongerd om mee te denken over hoe De Bongerd nog méér het kloppende hart van de wijk kan worden en zó een bijdrage kan leveren aan een bloeiende woonzorgzone dichtbij het centrum van Hattem. Op donderdag 27 juni gaan we in gesprek over de wensen en het vervolg.

Ouderenhuisvesting opnieuw uitgevonden
Overal in Nederland is het verzorgingshuis-oude-stijl aan verandering onderhevig. Dat heeft onder andere te maken met nieuwe wetgeving. De Bongerd is door gewijzigde wetgeving veranderd van verzorgingshuis in verpleeghuis. Ouderen blijven langer thuis wonen en de eisen en wensen van ouderen veranderen mee. Een prachtige kans om de ouderenhuisvesting opnieuw uit te vinden: een nieuwe vorm van wonen die waarde heeft voor de buurt en die klaar is voor de toekomst. De Bongerd als levendige plek waar je kunt wonen, zorg en verpleging kan ontvangen.

De Bongerd verandert mee
De Bongerd staat aan de vooravond van een dergelijke verandering. De Bongerd blijft uiteraard het huis waar het goed wonen is en waar uitstekende zorg wordt verleend. Daarnaast wordt De Bongerd nog meer dan nu een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en op een fijne manier oud kunnen worden. De bewoners en buurt bepalen welke voorzieningen ze daarvoor nodig hebben. Is er behoefte aan een atelier? Een werkplaats? Of zien bewoners liever een kinderboerderij, moestuin, een fitnessruimte of een bioscoop?

Hoe verder?
Op donderdag 27 juni is de Terugkomdag. We presenteren dan de opgehaalde wensen en gaan in gesprek over het vervolg.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen