Roparun schenkt Hanzeheerd twee koppelbedden

Geplaatst in Algemeen op 30 oktober 2019

Hanzeheerd heeft twee koppelbedden gekregen van Stichting Roparun. Initiatiefneemster Nathalie Mulderij, interim teammanager bij Hanzeheerd De Bongerd in Hattem is blij met de bedden. ‘Een koppelbed is een logeerbed dat van een eenpersoons zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een partner in een zorgomgeving verblijft, toch fysiek dichtbij diegene te zijn. Om net als thuis een hand te kunnen vasthouden, tegen elkaar aan te kruipen of samen naar mooie muziek te luisteren. Dankzij Roparun kan dat nu ook in De Bongerd en Binkhoven in Heerde. Daar zijn wij Roparun zeer dankbaar voor. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid immers belangrijker dan ooit.’ De inzet van een koppelbed vindt bij Hanzeheerd plaats in overleg met de kwaliteitsverpleegkundige, de contactverzorgende en de cliënt en diens naasten.

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van meer dan 500 kilometer van naar keuze Parijs naar Rotterdam of Hamburg naar Rotterdam. Doel van de loop is geld in te zamelen voor projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Een van die projecten zijn de zogeheten koppelbedden. Daarnaast steunt Roparun financieel tal van grote en kleine doelen die gericht zijn op ondersteunende zorg aan mensen en hun naasten. Bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Of sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling, workshops in een inloophuis of een aangename badkamer in een hospice.

De eerstvolgende Roparun vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni. Op dit moment zijn er 321 teams ingeschreven die samen 47 doelen ondersteunen. Kijk voor meer info op www.roparun.nl.

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen