Hoe staat het met de plannen voor De Bongerd?

Geplaatst in Algemeen op 29 oktober 2019

In mei en juni van dit jaar vonden twee bijeenkomsten plaats over de toekomst van Hanzeheerd De Bongerd in Hattem. Samen met betrokken bewoners, vrijwilligers, omwonenden, gemeente en overige belangstellenden in Hattem brachten Hanzeheerd en Habion de wensen voor een nieuwe woonzorgzone, (een plek waar je goed kan wonen en waar de zorg en diensten dichtbij zijn), in kaart. Deze bijeenkomsten leverden ruim 500 wensen op.

De wensen zijn divers. Zo is er de wens om samen te eten en elkaar te ontmoeten, een atelier of werkplaats waar bewoners en de buurtbewoners hun creativiteit kwijt kunnen, maar ook een huiskamer en een bibliotheek voor ontmoeting en activiteiten. Voorts is er gesproken over een tuin, een kinderboerderij of moestuin en een logeerkamer.

De wensen en de uitkomsten van de bijeenkomsten worden gebruikt om een haalbaar plan voor De Bongerd te maken. Er wordt rekening gehouden met een aanbod van verschillende en betaalbare woningen, die ook beschikbaar zijn voor mensen met een kleine portemonnee. Het gezamenlijk doel is een vitale ‘De Bongerd’; een levendige plek waar je kunt wonen en naar behoefte zorg en verpleging kunt ontvangen en waar je niet meer hoeft te verhuizen.

Op dit moment zijn initiatiefnemers Hanzeheerd en Habion in samenwerking met partners en de gemeente Hattem druk bezig met het uitwerken van een haalbaar plan. Dat alles neemt omwille van zorgvuldigheid veel tijd in beslag. De resultaten kunnen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden gepresenteerd. Naast De Bongerd is ook de Geldersedijk aangewezen als woonzorgzone. Voor de Geldersedijk kunnen inwoners terecht bij de gemeente Hattem.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen