Hanzeheerd en IJsselheem rookvrij

Geplaatst in Algemeen op 3 januari 2022

De terreinen van IJsselheem en Hanzeheerd (Hanzeheerd is onderdeel van Stichting IJsselheem holding) zijn vanaf 1 januari rookvrij. Dat werd vandaag officieel gemarkeerd door het onthullen van een ‘rookvrij’ bord op de locatie Myosotis in Kampen. Karin Leferink, Raad van Bestuur, en Ruby Diender, verzorgende IG, onthulden een bord dat aangeeft dat IJsselheem en Hanzeheerd nu rookvrij zijn voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Dat geldt zowel voor onze woonlocaties, revalidatie als wijkverpleging.

IJsselheem en Hanzeheerd sluiten hiermee aan op het Nationaal Preventieakkoord en de maatschappelijke beweging om te komen tot een rookvrije generatie. Wij willen een prettige en gezonde werk -en leefomgeving creëren voor alle medewerkers, vrijwilligers, cliënten en bezoekers.

Een medewerker mag in zijn of haar pauze (dus onder werktijd) buiten het terrein van de locatie roken. Daarbij mag de medewerker niet herkenbaar zijn als medewerker van IJsselheem of Hanzeheerd (denk aan bedrijfskleding, uniform, jas, tas of badge van de organisaties). Dit geldt zowel voor medewerkers op de locaties als in de wijkverpleging.

Roken is een persoonlijke keuze. Dat geldt uiteraard ook voor cliënten die wijkverpleging krijgen van IJsselheem of Hanzeheerd. Belangrijk uitgangspunt is hierbij wel dat cliënten de ruimte hebben om te roken, maar dat wij tegelijkertijd een gezonde werkomgeving willen bieden voor onze medewerkers. Wij vragen cliënten daarom om niet te roken in aanwezigheid van een medewerker en vlak voor diens komst goed te ventileren. Dat geldt ook voor cliënten op de locaties. Solidariteit en samenwerking zijn hierin van belang. Met elkaar zijn we op weg naar een rookvrije samenleving!

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen