Brinkhoven herdenkt

Geplaatst in Algemeen op 14 juli 2020

‘Samen waardig afscheid nemen van de bewoners die in de coronaperiode zijn overleden. Ons medeleven betonen met de nabestaanden. En stil staan bij de impact die het coronavirus en de bijbehorende maatregelen hebben gehad op iedereen die betrokken is en was bij het wel en wee in Brinkhoven.’ Vanuit deze gedachte is afgelopen vrijdag een herdenkingsplechtigheid gehouden voor de hoofdingang van Brinkhoven. Dankzij de fijne medewerking van RTV 794 was de plechtigheid live te volgen op radio en tv.

Een bijzonder moment tijdens de plechtigheid was het uitdragen van de foto’s van de overleden bewoners. Zij verlieten Brinkhoven door een erehaag van medewerkers en militairen van de 43 Geneeskundige Compagnie uit Havelte. Deze laatsten stonden de bewoners en de medewerkers bij gedurende het hoogtepunt van de corona-uitbraak in Brinkhoven. Ook het opnoemen van de namen van de overledenen door kwaliteitsverpleegkundige Judith Kruizenga zorgde voor ontroering.

Tijdens de plechtigheid speelde de band Living Letter uit Wapenveld enkele nummers. Verdere muzikale ondersteuning werd verleend door blazers van muziekvereniging Soli Deo Gloria en het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen