Coronanieuws | Stand van zaken

Geplaatst in Algemeen op 8 april 2021

In De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde is het wat corona betreft rustig. Er zijn geen besmettingen. We zijn heel blij dat bijna alle bewoners hun tweede vaccinatie hebben gehad en nu maximaal beschermd zijn tegen het virus. In de zorg- en aanleunwoningen waar wij voor thuiszorg komen, is het eveneens rustig.

Wij wensen iedereen die kampt met (de gevolgen van) corona veel sterkte toe en een goed herstel.

Bezoekregeling De Bongerd en Brinkhoven

Een goede balans tussen kwaliteit van leven én veiligheid voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Dat is in deze corona-periode het uitgangspunt van onze bezoekregeling. Daarbij doen we een dringend beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid om zich aan de algemeen geldende richtlijnen en maatregelen te houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag
De Bongerd en Brinkhoven zijn alleen geopend voor het bezoeken van bewoners. Dagelijks mag een bewoner maximaal twee bezoekers ontvangen (waarbij een kind jonger dan 13 jaar als een volwassene wordt geteld).

We adviseren onze bewoners om tijdens het bezoek een mondkapje te dragen. Voor bezoekers is het dragen van een mondkapje verplicht. Alleen als zij zitten, mag het mondkapje af. Komt u op bezoek, neem dan onze hygiënemaatregelen en huisregels in acht. Deze zijn te lezen in de toegangsluis bij de hoofdingang. U kunt ze ook downloaden:

In quarantaine
Bewoners die in quarantaine zitten, mogen bezoek ontvangen. Wij laten die keuze aan de bewoner of wanneer dit niet mogelijk is, aan zijn wettelijk vertegenwoordiger. Wel is voor bewoners in quarantaine het bezoek beperkt tot 1 bezoekmoment en 1 bezoeker per dag. Dit mag elke dag een andere bezoeker zijn. In geval van palliatieve zorg is uiteraard meer bezoek mogelijk.

Wanneer u beslist niet moet komen
Bent u recent op vakantie geweest in een land, stad of regio met een negatief reisadvies? Ga in quarantaine en kom gedurende 10 dagen na terugkomst niet naar De Bongerd en/of Brinkhoven. Dit geldt ook als één van uw huisgenoten in quarantaine zit.

(Digitale) gezondheidscheck 
Bij binnenkomst in De Bongerd en Brinkhoven vindt een gezondheidscheck plaats waarbij gevraagd wordt naar corona gerelateerde gezondheidsklachten (zie onze huisregels). Afhankelijk van de uitkomst mag u wel of niet naar binnen.

Deze gezondheidscheck kan ook digitaal plaatsvinden: In de sluis bij de hoofdingang hangt een poster met de titel ‘Doe de gezondheidscheck’. Op deze poster staat een QR-code. Scan deze code met de camera van uw smartphone of met een QR-code reader. Na het scannen komt u op een website terecht waar gevraagd wordt om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Wanneer u na alle vragen te hebben beantwoord een groen scherm krijgt, mag u binnenkomen. Krijgt u een rood scherm dan moet u uw bezoek uitstellen. Goed om te weten: Uw gegevens worden niet opgeslagen, uw privacy blijft gewaarborgd. Een QR-code reader is te downloaden in de App Store en Google Play.

Mondkapje
Wij vragen bezoekers bij binnenkomst de handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen. Als u in de locatie op 1,5 meter afstand van anderen zit, mag het mondkapje af. Dat geldt ook voor buiten mits u 1,5 meter afstand houdt. Wilt u zo mogelijk zelf een mondkapje meenemen? Als dat niet lukt, krijgt u een mondkapje van ons.  Voor een eventueel contactonderzoek moet u bij binnenkomst uw contactgegevens invullen, bij wie u op bezoek gaat en de datum en tijd. Deze gegevens worden door ons na twee weken vernietigd.

Houd afstand
Let op dat u in het verpleeghuis overal 1,5 afstand houdt tot anderen. Dat begint al in de toegangssluis. Deze is geschikt voor maximaal twee personen.

Bel niet voor 11.00 uur
Als u naar De Bongerd of Brinkhoven belt, wilt u dan tussen 11.00 en 16.00 uur bellen? Voor 11.00 uur is de zorg volop aan het werk. U mag er trouwens van uitgaan dat bij calamiteiten met uw dierbare wij direct contact met u opnemen.

Geen toegang
Alle andere bezoekers zoals klanten van de pedicures en de kappers, hebben helaas (nog) geen toegang tot onze verpleeghuizen.

Opname nieuwe bewoners

In Brinkhoven vinden tijdelijk geen nieuwe opnames plaats. In De Bongerd wel.

Dagverzorging

Zowel in Hattem als in Heerde is onze dagverzorging geopend.

Beeldbellen met bewoners

Onze bewoners kunnen beeldbellen. Als ze willen beeldbellen geven ze dat aan bij de medewerkers, ze worden dan geholpen met de bediening van de tablet. Het is voor onze medewerkers helaas niet mogelijk om op inkomende berichten en telefoontjes te reageren.

Opstekers

Dankbaar zijn we voor alle steunbetuigingen die nog steeds krijgen. Bloemen, kaarten, iets lekkers bij de koffie, optredens voor onze ramen, kinderen die krijttekeningen maken op de stoep voor onze deuren of die mopjes vertellen in een videoboodschap. Hartverwarmend allemaal! Deze opstekers delen we graag zoveel mogelijk met u via onze Facebookpagina.

Facebook

De Facebookpagina van Hanzeheerd wordt bijgehouden door medewerkers die werkzaam zijn in De Bongerd en Brinkhoven. Zij plaatsen regelmatig berichten over dingen die ze meemaken in hun werk. Bijvoorbeeld over de prachtige initiatieven om onze bewoners én medewerkers een hart onder de riem te steken.

Brievenbus

Bij de ingang van De Bongerd en Brinkhoven hangt een noodbrievenbus. Zo is er altijd de mogelijkheid om kaarten, brieven, tekeningen e.d. voor onze bewoners af te geven.

Privacy

Vanwege privacy-redenen doen wij nooit mededelingen over individuele cliënten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen