Coronanieuws | Stand van zaken

Geplaatst in Algemeen op 22 januari 2021

In De Bongerd zijn momenteel negen bewoners besmet met corona. Zij zijn opgenomen op de twee speciale COVID-afdelingen in De Bongerd. In Brinkhoven zijn nog twee bewoners besmet. Zij worden verzorgd op de COVID-afdeling in Brinkhoven.

Wij wensen bewoners en medewerkers met corona veel sterkte en een goed herstel toe.

Bezoekregeling De Bongerd en Brinkhoven: maximaal 1 bezoeker per bewoner per dag

— Vanwege de recente besmettingen zijn onze bezoektijden tijdelijk aangepast. Van maandag tot en met vrijdag is bezoek welkom van 11.00 tot 19.00 uur, en in het weekend van 11.00 tot 16.00 uur. Kom alstublieft binnen de genoemde tijden. Later vertrekken is geen probleem. —

Een goede balans tussen kwaliteit van leven, en veiligheid voor bewoners, dierbaren, vrijwilligers en medewerkers. Dat zijn de uitgangspunten van onze bezoekregeling waarbij we een dringend beroep doen op de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers  om zich aan de algemeen geldende richtlijnen en maatregelen te houden.

De Bongerd en Brinkhoven zijn alleen geopend voor het bezoeken van bewoners. Wel adviseren wij onze bewoners om momenteel zo min mogelijk bezoek te ontvangen en tijdens het gehele bezoek, net als hun bezoeker, een mondkapje te dragen.

De bezoektijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en in het weekend én op feestdagen van 11.00 tot 16.00 uur. Vanwege de recente besmettingen geldt een maximum van één bezoeker per dag per bewoner.

Voor de COVID-afdeling geldt eveneens één bezoeker per bewoner per dag die (volledig) gebruikt maak van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Komt u op bezoek, kom dan tussen genoemde tijden. Later vertrekken is geen probleem. Het maken van een afspraak is niet nodig. Verder dient u zich te houden aan onze hygiënemaatregelen en huisregels. Deze zijn te lezen in de toegangsluis bij de hoofdingang. U kunt ze ook hier downloaden:

In quarantaine
Bewoners die in quarantaine zitten, mogen wat ons betreft bezoek ontvangen. Wij laten die keuze aan de bewoner of wanneer dit niet mogelijk is, aan zijn wettelijk vertegenwoordiger. Wel is voor bewoners in quarantaine het bezoek beperkt tot 1 bezoekmoment en 1 bezoeker per dag. Dit mag elke dag een andere bezoeker zijn. In geval van palliatieve zorg is meer bezoek mogelijk.

Wanneer u vooral niet moet komen
Bent u recent op vakantie geweest in een land, stad of regio met een negatief reisadvies? Ga in quarantaine en kom gedurende 10 dagen na terugkomst niet naar De Bongerd en/of Brinkhoven. Dit geldt ook als één van uw huisgenoten in quarantaine zit.

(Digitale) gezondheidscheck 
Bij binnenkomst in De Bongerd en Brinkhoven vindt een gezondheidscheck plaats waarbij gevraagd wordt naar corona gerelateerde gezondheidsklachten (Zie onze huisregels). Afhankelijk van de uitkomst mag u wel of niet naar binnen. Deze gezondheidscheck kan ook digitaal plaatsvinden:

In de sluis bij de hoofdingang hangt een poster met de titel Doe de gezondheidscheck. Op deze poster staat een QR-code. Scan deze code met de camera van uw smartphone of met een QR-code reader. Na het scannen komt u op een website terecht waar gevraagd wordt om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Wanneer u na alle vragen te hebben beantwoord een groen scherm krijgt, mag u binnenkomen. Krijgt u een rood scherm dan moet u uw bezoek uitstellen. Goed om te weten: Uw gegevens worden niet opgeslagen, uw privacy blijft gewaarborgd.

Een QR-code reader is te downloaden in de App Store en Google Play.

Mondkapje
Wij vragen bezoekers bij binnenkomst de handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen. Buiten mag het mondkapje af mits u op 1,5 meter afstand van onze cliënt blijft. Wilt u zo mogelijk zelf een mondkapje meenemen? Als dat niet lukt, krijgt u een mondkapje van ons.  Voor een eventueel contactonderzoek moet u bij binnenkomst uw contactgegevens invullen, bij wie u op bezoek gaat en de datum en tijd. Deze gegevens worden door ons na twee weken vernietigd.

Ook onze bewoners adviseren wij om in de locatie een mondkapje te dragen. Het advies geldt ook als zij bezoek in hun appartement ontvangen.

Niet eten en/of drinken
Omdat bezoekers te allen tijde hun mondkapje moeten ophouden, kunnen/mogen zij tijdens hun bezoek in De Bongerd of Brinkhoven niet eten en/of drinken. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregel.

Houd afstand
Let op dat u in het verpleeghuis overal 1,5 afstand houdt tot anderen. Dat begint al in de toegangssluis. Deze is geschikt voor maximaal twee personen.

Bel niet voor 11.00 uur
Als u naar De Bongerd of Brinkhoven belt, wilt u dan tussen 11.00 en 16.00 uur bellen? Voor 11.00 uur is de zorg nog volop aan het werk. U mag er trouwens van uitgaan dat bij calamiteiten met uw dierbare wij direct contact met u opnemen.

Geen toegang
Alle andere bezoekers, zoals klanten van de pedicures en de kappers, hebben helaas (nog) geen toegang tot onze verpleeghuizen.

Opname nieuwe bewoners

In De Bongerd en Brinkhoven vinden geen nieuwe opnames plaats zolang in deze huizen besmettingen zijn. Dit geldt ook voor reeds geplande opnames.

Dagverzorging

Zowel in Hattem als in Heerde is onze dagverzorging (weer) geopend.

Beeldbellen met bewoners

Onze bewoners kunnen beeldbellen. Als ze willen beeldbellen geven ze dat aan bij de medewerkers, ze worden dan geholpen met de bediening van de tablet. Het is voor onze medewerkers helaas niet mogelijk om op inkomende berichten en telefoontjes te reageren.

Opstekers

Dankbaar zijn we voor alle steunbetuigingen die nog steeds krijgen. Bloemen, kaarten, iets lekkers bij de koffie, optredens voor onze ramen, kinderen die krijttekeningen maken op de stoep voor onze deuren of die mopjes vertellen in een videoboodschap. Maar ook mensen die hulp aanbieden en na overleg beschermende materialen komen brengen voor onze medewerkers, zoals schorten met lange mouwen en veiligheidsbrillen. Of bedrijven die mondkapjes schenken of een ballonvaart die we mogen verloten onder medewerkers. Hartverwarmend allemaal. Deze opstekers delen we graag zoveel mogelijk met u via onze Facebookpagina.

Facebook

De Facebookpagina van Hanzeheerd wordt bijgehouden door medewerkers die werkzaam zijn in De Bongerd en Brinkhoven. Zij plaatsen regelmatig berichten over dingen die ze meemaken in hun werk. Bijvoorbeeld over de prachtige initiatieven om onze bewoners én medewerkers een hart onder de riem te steken.

Brievenbus

Bij de ingang van De Bongerd en Brinkhoven hangt een noodbrievenbus. Zo heeft is er altijd de mogelijkheid om kaarten, brieven, tekeningen e.d. voor onze bewoners af te geven.

Privacy

Vanwege privacy-redenen doen wij nooit mededelingen over individuele cliënten. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen