Ik als leerling (15)

Mijn eerste nachtdienst

Je ontkomt er niet aan, nachtdienst. Voor mijn vakantie had ik mijn primeur, mijn eerste. Samen met een doorgewinterde nachtdienst collega! Die weet alles, dus dat zal wel goed komen. Toch vond ik het spannend. Wanneer zal ik gaan slapen? Voor en/of na de dienst, of beide? En wat neem ik mee om te eten, waar zou ik zin in hebben?
Ik ben de avond voor de dienst maar even gaan liggen. Best wel fijn. Daarna van alles om te eten en drinken in mijn tas gestopt. De avond was zo om en voor ik het wist, zat ik op mijn fiets richting Brinkhoven. Hoe zal het gaan?

Het werd een aardig rustige nacht, geen extra bijzonderheden. Maar de gewone dingen zoals plassers, verdrogen, checken of het met iedereen goed gaat. Ook afscheid nemen van een overleden bewoner die ik de dagen voor overlijden nog heb verzorgd. Zal ik dat wel doen? Tuurlijk, zegt mijn collega die wel wat gewend is ’s nachts, er kan niks gebeuren. Dus lopen we samen de kamer binnen om afscheid te nemen. Het valt me mee, het gaat goed. Totdat mijn doorgewinterde nachtdienst collega het soort matras aanraakt en haar hand van schrik terugtrekt. Het is geen matras zegt ze, het is ijs! En ijskoud! We gaan weg en sluiten de kamer weer af. Op de gang moeten we toch wel even lachen. Ze had het niet verwacht.

We gaan weer door en belanden op een andere etage. Ook daar helpen we verschillende bewoners. Omdat het zo ontzettend warm is, slapen veel bewoners onder een laken, het dekbed is eruit gehaald. Nadat we de bewoner hebben geholpen die nog half in slaap is, help ik mijn collega door het laken over de bewoner te leggen. Dat gaat iets te enthousiast. Omdat het laken zo licht is, vloog deze door de lucht en belandde pardoes over het hoofd van de bewoner. Die heeft gelukkig niet veel door, maar mijn collega schiet in de lach en zegt, deze leeft nog hoor!! Ik schoot ook in de lach en herstel mijn fout. Pfff. Je beleeft wat en in de nacht is alles toch wel een beetje anders. Ik ben een held op sokken. Maar dat wordt vast beter.

Wat een nacht, maar wel een leuke. Een mooie om in te komen. Benieuwd naar de volgende.

Mijn leerpuntjes

šŸ— Samenwerken
šŸ— Respect voor alle bewoners

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen