Ik als leerling (4)

Meeleven bewoner

Hoe leuk is het als iemand helemaal in je gelooft. Dat geldt voor collega’s maar ook voor bewoners. Ik kies er één uit.
Deze bewoner vindt het geweldig dat ik op mijn leeftijd, weer naar school ga. ‘Weet je hoe knap dat is?’, zei hij laatst tegen een “jong ding” collega stagiair.

Elke keer als hij me ziet, vraagt hij hoe het gaat. Toen ik nog maar net begonnen was en ik een aantal weken zelfstandig aan het werk was, kwam ik bij hem. Hij kijkt me glunderend aan en zegt: ‘Ik kan me niet voorstellen dat je hiervoor ander werk deed.’ En een andere keer zegt hij, als ik druk bezig ben en hij me ziet nadenken hoe ik dit aan moet pakken: ‘Ik laat je mooi knooien.’ Dat gezicht van hem erbij is goud waard!

Maar hij gelooft nog steeds in mij. Als eerstejaars mag ik nog niet alles doen. Dus belde ik mijn collega voor een verpleegtechnische handeling die ik nog niet mag uitvoeren. Zegt deze meneer dat ik dat ook wel kan doen. ‘Ik vertrouw je voor 100%.’ Heel lief, maar ik heb toch mijn collega gebeld voor deze handeling. Ik heb dit nog niet behandeld op school en mag dit dus niet zelfstandig uitvoeren. Ik mag mijn collega wel assisteren bij de handeling.

Dat is weer wat anders. Maar ik wil toch even melden, dat ik het zo tof vind dat ze ondanks dat ze zelf ook druk zijn, stagiairs helpen om de bijzondere taken te verrichten. Pillen delen, katheters verwisselen etc. Ze doen het toch maar voor je. Pluim voor alle collega’s!

Leerpuntjes van een leerling

🗝 Blijf bij jezelf en op je vakgebied gericht.
🗝 Doe niet wat je als leerling nog niet hebt geleerd en dus niet mag doen. Ook al krijg je complimenten.

Heeft u hier vragen over?