Over Hennie

Wie zit er achter de columns ‘Werken in de ouderenzorg is nooit saai’?

Mijn naam is Hennie Wolf en ik woon in Wezep. Ik werk nu 4 jaar als verzorgende-IG bij Hanzeheerd Brinkhoven. Hiervoor heb ik jaren met veel plezier in een winkel gewerkt. Ik moest op een gegeven moment weer gaan solliciteren op mijn 45ste jaar. Maar een baan vinden in de winkel werd steeds moeilijker vanwege mijn leeftijd. Ik heb toen besloten om mij om te laten scholen en ben een gesprek aan gegaan bij het Deltion college. Ik wilde iets creatiefs gaan doen. Er werd toen een opleiding voorgelegd: medewerker zorg en welzijn. Ik ben toen naar de open dagen voor de zorg geweest om te kijken hoe zo’n huis er nu van binnenuit ziet. Na deze dag heb ik besloten om die opleiding te gaan volgen.

Het was niet makkelijk om na 25 jaar om weer in de schoolbanken te zitten. Maar ik vergeet nooit het gevoel dat ik had toen ik begon met de opleiding. ‘Ooooo waar heb ik nu voor gekozen? Wat als ik het niks aan vind? Wat als ik het niet kan? Wat als?’ Ik heb er slapeloze nachten van gehad. En mijn omgeving zei maar steeds: ‘Dit is echt iets voor jou’.

En nu? Nu ga ik ga fluitend naar mijn werk. De dankbaarheid die je krijgt van de mensen als je ze geholpen hebt. Een lieve glimlach. Daar doen we het allemaal voor. In mei 2014 mocht ik de 2 diploma’s in ontvangst nemen. Nu nog een baan. Ik wilde graag in een groot huis werken en niet kleinschalig of in de thuiszorg. En dat werd Hanzeheerd Brinkhoven. Ik werd uitgenodigd in Heerde voor een gesprek. Toen ik daar binnen kwam zag een uitnodigende tafel staan met stoelen eromheen. Met daarop een prachtige vaas met bloemen. Voor mij zag ik de kapsalon. Rechts was de balie waar ik mij meldde. Ik mocht plaats nemen aan de tafel en er werd mij een kop koffie aangeboden. Toen viel mijn oog op de vitrinekast waar de bewoners koekjes en snoepjes, shampoo en dergelijk konden kopen. Toen ik daar zo zat, overheerste het gevoel van ‘hier wil ik werken’. Wat een warm gevoel geeft dit huis mij. Na een leuk gesprek ben ik aangenomen. Ik werk nu alweer met veel plezier 4 jaar op Brinkboven.

Klik hier om naar de columns van Hennie te gaan.

Heeft u hier vragen over?