Ik als leerling (24)

Mannen… 

Wij hebben ook een aantal mannen in huis. Natuurlijk! Maar ze zijn in de minderheid. Op onze afdeling zijn dat er 6 in totaal. En dat is leuk! Ik hou van de mannen, no nonsens. Gewoon doen en niet zeuren. Natuurlijk allemaal verschillend, maar ieder leuk op zijn manier. En dan op die ene gang….

Twee aardig jonge ouderen en goed bij de pinken. Altijd in voor een praatje en een lolletje! Graag willen helpen als dat nodig is. Nog actief ook. In de tuin onkruid wieden of snoeien, boodschapje doen. Noem maar op.

Die dag… Muziek, deur open, het klonk gezellig, Nederlandstalig dan ga je zo mee doen. Dus ik kom daar vrolijk meezingend binnen. Vinden ze leuk. Ik geef meneer zijn pillen, want daar ben ik mee bezig. Dan klinkt er iets verder op in de gang ook muziek, zelfde zender, maar een tikkeltje harder! De eerste man doet er een schepje bovenop, dat kan de ander ook. En zo gebeurt het dat er muziek hard door de gangen galmt. De huisarts is meteen ter plaatse. Wat is hier aan de hand? Heeft er iemand haldol nodig?
We hebben heerlijk gelachen met elkaar.

🗝 Meebewegen met de bewoners
🗝 Niet af laten leiden als je met medicijnen bezig bent

Heeft u hier vragen over?