Ik als leerling (3)

Huiskamer gezelligheid

De avond begon erg rustig. Er waren maar twee bewoners, en die zaten het gezellig te hebben samen. Alle andere bewoners waren óf naar de weeksluiting óf naar bed, óf zaten op hun kamer. Ze zaten daar knus met z’n tweeën in het zitje bij de trap, heel centraal. Konden ze mooi alle kanten op kijken, de boel in de gaten houden. Kopje koffie erbij. 👌🏻 Zegt één van de twee: ‘ Lekker rustig is het hè?’ En ze kletsten samen wat.

Maar toen kwamen de medebewoners weer terug van de weeksluiting. De twee zagen ze aankomen: ‘Kijk het is vast afgelopen’. En de huiskamer liep weer lekker vol. De twee gingen er ook bij zitten. Er kwamen er steeds meer bij, en het werd steeds voller en gezelliger. We schoven twee tafels aan elkaar en steeds meer stoelen. Ze bleven gezellig aan de klets met elkaar.

Op een gegeven moment ging één van de heren trakteren. Wat vonden ze dat leuk! Toen kon de andere heer natuurlijk niet achterblijven. Wat een feest was dat! Daar maakten ze vrienden mee, euhh vriendinnen dus. Die vonden trouwens dat het naar meer smaakte. Wat hadden ze het fijn met elkaar, zo leuk!

Er was een collega aan het werk die de dag ervoor met zijn dochtertje op bezoek was geweest. Daar hadden de dames het over. Zij vroegen zich af of ze wel wat gegeven hadden bij de geboorte en wat dat dan wel was geweest. Ze wisten het niet meer. Eén mevrouw wist nog wel dat zij zelfgebreide sokjes had gegeven. Ik vertelde dat ze nu iets leuks konden verzinnen voor onze zwangere zuster. ‘Oh ja? Die verwacht ook een baby hè. Ja, je kunt het al wel zien hoor. Ze wordt al een beetje kroes.’ 🤔 Ja, daar waren ze het allemaal wel mee eens en ze praten nog wat door. Maar ik zat diep na te denken. Want ik had nog nooit gehoord van een aanstaande moeder die al kroes zag. U wel?

Leerpuntjes van een leerling

🗝 Gezelligheid kent geen tijd. Fijn om de tijd te hebben met en voor de bewoners.
🗝 Leren van onze ouderen!
🗝 Gastvrije zorg zoals het hoort.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen