Over Renate

Wie zit er achter de columns ‘Ik als leerling’?

Mijn naam is Renate Bout. Ik ben getrouwd en samen hebben we 2 zoons en een dochter. Sinds maart 2015 ben ik werkzaam bij Hanzeheerd Brinkhoven. Ik was gastouder en wilde na 12 jaar wel eens wat anders doen. Weer buitenshuis werken. Een kennis vertelde dat ze op Brinkhoven iemand zochten voor de broodkar. Dat leek me wel wat, ik solliciteerde en werd aangenomen. Een jaar lang heb ik met veel plezier met de broodkar door het hele huis gelopen en de bewoners van brood, beleg en zuivel voorzien.

Daar kwam verandering in toen men overging op de huiskamers. Elke etage kreeg een eigen huiskamer met keuken. Dit betekende het einde van de broodkar en mijn baantje. Er werd me gevraagd of ik wilde solliciteren als gastvrouw voor op de huiskamer. Dat leek mij erg leuk omdat ik dan meer tijd voor de bewoners had dan met de broodkar. Zodoende solliciteerde ik en toen de huiskamers klaar waren, begon ik als gastvrouw. Wat een succes werd de huiskamer. Wat was het fijn om daar te werken. Maar toch bleef het kriebelen. Ik had meer nodig, wilde meer uitdaging. Zou ik de zorg ingaan?

Een zorgmanager kwam naar mij toe en vroeg mij waarom ik de opleiding niet ging doen, net iets voor jou zei ze. Nou tjaa, daar had ik dus wel aan gedacht maar kan ik dat wel? En het is wel erg hard werken en fysiek ook zwaar en…. Na lang nadenken en in overleg met mijn gezin heb ik de keuze gemaakt om de opleiding Verzorgende IG te gaan volgen. Afgelopen september 2017 ben ik gestart. Nu is het eerste jaar al bijna ten einde. Wat is het een goede keus geweest. Maar wat is het ook veel, druk, vol. Wat heb ik al ontzettend veel geleerd en mee mogen maken.

Dankbaar werk is de zorg. Zwaar, maar je krijgt er ook veel voor terug. Stukjes ervan deel ik door erover te schrijven en op deze website en Facebook te plaatsen. Ik hoop hiermee te laten zien hoe ontzettend mooi werken in de zorg is. Hoe bijzonder het is om in de ouderenzorg te werken en je juist voor deze mensen in te zetten.

Klik hier om naar de columns van Renate te gaan.

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen