Bezoekregeling

Een goede balans tussen kwaliteit van leven, en veiligheid voor bewoners, dierbaren, vrijwilligers en medewerkers. Dat zijn de uitgangspunten van onze bezoekregeling waarbij we een dringend beroep doen op de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers om zich aan de algemeen geldende richtlijnen en maatregelen te houden.

Maximaal één bezoeker per dag per bewoner
De Bongerd en Brinkhoven zijn alleen geopend voor het bezoeken van bewoners. Vanwege de lockdown adviseren wij onze bewoners wel om zo min mogelijk bezoek te ontvangen en tijdens het gehele bezoek, net als hun bezoekers, een mondkapje te dragen.

Bewoners die in quarantaine zitten, mogen wat ons betreft bezoek ontvangen. Net als bewoners die verpleegd worden op onze COVID-afdelingen. Wij laten die keuze aan de bewoner of wanneer dit niet mogelijk is, aan zijn wettelijk vertegenwoordiger. Hun bezoekers moeten wel (volledig) gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen.

In geval van palliatieve zorg is meer bezoek mogelijk.

Bezoektijden
De bezoektijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.00 tot 16.00 uur. Wel geldt vanwege de recente besmettingen een maximum van één bezoeker per dag per bewoner (waarbij kinderen ook als volwassenen worden gezien). Dit mag elke dag een andere bezoeker zijn. Komt u op bezoek, kom dan tussen genoemde tijden. Later vertrekken is geen probleem. Het maken van een afspraak is niet nodig. Verder dient u zich te houden aan onze hygiënemaatregelen en huisregels. Deze zijn te lezen in de toegangsluis bij de hoofdingang. U kunt ze ook hier downloaden:

Quarantaine
Bent u recent op vakantie geweest in een land, stad of regio met een negatief reisadvies? Ga in quarantaine en kom gedurende 10 dagen na terugkomst niet naar De Bongerd en/of Brinkhoven. Dit geldt ook als één van uw huisgenoten in quarantaine zit.

(Digitale) gezondheidscheck 
Bij binnenkomst in De Bongerd en Brinkhoven vindt een gezondheidscheck plaats waarbij gevraagd wordt naar corona gerelateerde gezondheidsklachten (Zie onze huisregels). Afhankelijk van de uitkomst mag u wel of niet naar binnen. Deze gezondheidscheck kan ook digitaal plaatsvinden:

In de sluis bij de hoofdingang hangt een poster met de titel Doe de gezondheidscheck. Op deze poster staat een QR-code. Scan deze code met de camera van uw smartphone of met een QR-code reader. Na het scannen komt u op een website terecht waar gevraagd wordt om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Wanneer u na alle vragen te hebben beantwoord een groen scherm krijgt, mag u binnenkomen. Krijgt u een rood scherm dan moet u uw bezoek uitstellen. Goed om te weten: Uw gegevens worden niet opgeslagen, uw privacy blijft gewaarborgd.

Een QR-code reader is te downloaden in de App Store en Google Play.

Mondkapje
Wij vragen bezoekers bij binnenkomst de handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen. Buiten mag het mondkapje af mits u op 1,5 meter afstand van onze cliënt blijft. Wilt u zo mogelijk zelf een mondkapje meenemen? Als dat niet lukt, krijgt u een mondkapje van ons.  Voor een eventueel contactonderzoek moet u bij binnenkomst uw contactgegevens invullen, bij wie u op bezoek gaat en de datum en tijd. Deze gegevens worden door ons na twee weken vernietigd.

Niet eten en/of drinken
Omdat bezoekers te allen tijde hun mondkapje moeten ophouden, kunnen/mogen zij tijdens hun bezoek in De Bongerd of Brinkhoven niet eten en/of drinken. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregel.

Houd afstand
Let op dat u in het verpleeghuis overal 1,5 afstand houdt tot anderen. Dat begint al in de toegangssluis. Deze is geschikt voor maximaal twee personen.

Bel niet voor 11.00 uur
Als u naar De Bongerd of Brinkhoven belt, wilt u dan tussen 11.00 en 16.00 uur bellen? Voor 11.00 uur is de zorg nog volop aan het werk. U mag er trouwens van uitgaan dat bij calamiteiten met uw dierbare wij direct contact met u opnemen.

Geen toegang
Alle andere bezoekers, zoals klanten van de pedicures en de kappers, hebben helaas (nog) geen toegang tot onze verpleeghuizen.

Voor de actuele stand van zaken rondom het coronavirus bij Hanzeheerd klikt u hier

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen