Plan uw bezoek

In De Bongerd en Brinkhoven is het wat corona betreft rustig. We zijn blij dat vrijwel alle bewoners zijn gevaccineerd en maximaal beschermd zijn tegen het coronavirus. In de zorg- en aanleunwoningen in Hattem en Heerde waar wij voor thuiszorg komen, is het eveneens rustig. 

Plan uw bezoek

Bezoek is welkom op De Bongerd en bij Brinkhoven. Het is niet langer nodig om een afspraak te maken.

Bezoekregeling De Bongerd en Brinkhoven

Een goede balans tussen kwaliteit van leven én veiligheid voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Dat is het uitgangspunt van onze bezoekregeling. Daarbij doen we een dringend beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid zich aan de algemeen geldende richtlijnen en maatregelen te houden.

Basismaatregelen

Komt u op bezoek, neem dan onze hygiënemaatregelen en huisregels in acht. Deze zijn te lezen in de toegangsluis bij de hoofdingang. Of download ze hieronder:

Is een nauw contact positief getest?

Is één van uw nauwe contacten positief getest? Kom dan niet op bezoek bij uw dierbare in De Bongerd of Brinkhoven.

Nauwe contacten zijn personen met wie u binnen 24 uur langer dan 15 minuten contact had op minder dan 1,5 meter. Het hoeft niet te gaan om 15 minuten achter elkaar. Ook als u bij elkaar opgeteld 15 minuten dichtbij iemand was, is het een nauw contact. Een nauw contact is ook iemand met wie u korter dan 15 minuten contact had, maar met een hoog risico. Bijvoorbeeld mensen met wie u heeft gezoend of geknuffeld. Of als u in iemands gezicht heeft gehoest. (Bron: Rijksoverheid)

(Digitale) gezondheidscheck

Bij binnenkomst in De Bongerd en Brinkhoven vindt een gezondheidscheck plaats waarbij gevraagd wordt naar corona gerelateerde gezondheidsklachten (zie onze huisregels). Afhankelijk van de uitkomst mag u wel of niet naar binnen.

Deze gezondheidscheck kan ook digitaal plaatsvinden: In de sluis bij de hoofdingang hangt een poster met de titel ‘Doe de gezondheidscheck’. Op deze poster staat een QR-code. Scan deze code met de camera van uw smartphone of met een QR-code reader. Na het scannen komt u op een website terecht waar gevraagd wordt om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Wanneer u na alle vragen te hebben beantwoord een groen scherm krijgt, mag u binnenkomen. Krijgt u een rood scherm dan moet u uw bezoek uitstellen.

Uw gegevens worden niet opgeslagen en uw privacy blijft gewaarborgd. Een QR-code reader is te downloaden in de App Store en Google Play.

Mondneusmasker

Als u op bezoekt komt dan verwachten we dat u een mondneusmasker draagt als u binnen de 1,5 meter van uw dierbare of een andere bewoner komt. Tenzij het masker leidt tot onbegrepen gedrag, agressie of wanneer het de communicatie ernstig belemmert. In de algemene ruimtes is het dragen van een mondneusmasker niet verplicht. Bij de hoofdingang liggen mondkapjes waar u eventueel gebruik van kunt maken.

Houd 1,5 meter afstand van elkaar

Let op dat u in De Bongerd en Brinkhoven overal 1,5 meter afstand houdt van anderen. Dat begint al in de toegangssluizen. Deze zijn geschikt voor maximaal twee personen.

Bel niet voor 11.00 uur

Als u naar De Bongerd of Brinkhoven belt, wilt u dan tussen 11.00 en 16.00 uur bellen? Voor 11.00 uur is de zorg volop aan het werk. U mag er van uitgaan dat bij calamiteiten met uw dierbare wij direct contact met u opnemen.

Voor de actuele stand van zaken rondom het coronavirus bij Hanzeheerd klikt u hier

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen