Bezoekregeling

Een goede balans tussen kwaliteit van leven én veiligheid voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Dat is het uitgangspunt van onze huidige bezoekregeling. Daarbij doen we een dringend beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid zich aan de algemeen geldende richtlijnen en maatregelen te houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Maximaal vier bezoekers per bewoner per dag
De Bongerd en Brinkhoven zijn alleen geopend voor het bezoeken van bewoners. Dagelijks mag een bewoner maximaal vier bezoekers ontvangen waarbij een kind jonger dan dertien jaar als een volwassene wordt geteld. Voor de bewoners van de zorgwoningen naast Brinkhoven en De Bongerd is een uitzondering gemaakt. Zij mogen het restaurant in Brinkhoven of De Bongerd bezoeken als ze volledig zijn gevaccineerd.

Quarantaine
Bewoners die in quarantaine zitten, mogen wat ons betreft bezoek ontvangen. Wij laten die keuze aan de bewoner of wanneer dit niet mogelijk is, aan zijn wettelijk vertegenwoordiger. In geval van palliatieve zorg is uiteraard meer bezoek mogelijk.

Huis- en bezoekregels
Komt u op bezoek? Neem dan onze hygiënemaatregelen en huisregels in acht. Deze zijn te lezen in de toegangsluis bij de hoofdingang. U kunt ze ook hier downloaden:

(Digitale) gezondheidscheck 
Bij binnenkomst in De Bongerd en Brinkhoven vindt een gezondheidscheck plaats waarbij gevraagd wordt naar corona gerelateerde gezondheidsklachten (Zie onze huisregels). Afhankelijk van de uitkomst mag u wel of niet naar binnen.

De gezondheidscheck kan ook digitaal plaatsvinden: In de sluis bij de hoofdingang hangt een poster met de titel ‘Doe de gezondheidscheck’. Op de poster staat een QR-code. Scan deze code met de camera van uw smartphone of met een QR-code reader. Na het scannen komt u op een website terecht waar gevraagd wordt om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Wanneer u na alle vragen te hebben beantwoord een groen scherm krijgt, mag u binnenkomen. Krijgt u een rood scherm dan moet u uw bezoek uitstellen. Goed om te weten: Uw gegevens worden niet opgeslagen, uw privacy blijft gewaarborgd. Een QR-code reader is te downloaden in de App Store en Google Play.

Mondneusmasker
Voor bezoekers is het dragen van een mondneusmasker verplicht. Als u in de locatie ergens gaat zitten en op 1,5 meter afstand van anderen blijft, mag het mondneusmasker af. Het masker mag ook af als u met uw dierbare buiten bent en 1,5 meter afstand houdt. Vanwege de hoge vaccinatiegraad hoeven volledig gevaccineerde bezoekers geen mondneusmasker te dragen in algemene ruimtes. Voorwaarde is wel dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden van anderen.

Het is de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers om op basis van hun vaccinatie te kiezen voor het wel of niet dragen van een mondneusmasker. Wilt u zo mogelijk zelf een mondneusmasker meenemen? Als dat niet lukt, krijgt u er een van ons.

Houd afstand
Let op dat u in het verpleeghuis overal 1,5 afstand houdt tot anderen. Dat begint al in de toegangssluis. Deze is geschikt voor maximaal twee personen.

Bel niet voor 11.00 uur
Als u naar De Bongerd of Brinkhoven belt, wilt u dan tussen 11.00 en 16.00 uur bellen? Voor 11.00 uur is de zorg volop aan het werk. U mag er trouwens van uitgaan dat bij calamiteiten met uw dierbare wij direct contact met u opnemen.

Geen toegang
Alle andere bezoekers zoals klanten van de pedicures en de kappers hebben helaas (nog) geen toegang tot onze verpleeghuizen.

Voor de actuele stand van zaken rondom het coronavirus bij Hanzeheerd klikt u hier

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen