Bezoekregeling

Een goede balans tussen kwaliteit van leven én veiligheid voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Dat is het uitgangspunt van onze bezoekregeling. Daarbij doen we een dringend beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid zich aan de algemeen geldende richtlijnen en maatregelen te houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

De Bongerd en Brinkhoven zijn alleen geopend voor het bezoeken van bewoners. Dagelijks mag een bewoner maximaal twee bezoekers ontvangen (waarbij een kind jonger dan 13 jaar als een volwassene wordt geteld). Andere bezoekers zoals klanten van onze kappers en pedicures hebben helaas nog geen toegang.

We adviseren onze bewoners om tijdens het bezoek een mondkapje te dragen. Voor bezoekers is het dragen van een mondkapje verplicht. Alleen als zij in de locatie ergens gaan zitten en op 1,5 meter afstand van anderen blijven, mag het mondkapje af. Het kapje mag ook af als u met uw dierbare buiten bent en 1,5 meter afstand houdt.

Komt u op bezoek? Neem dan onze hygiënemaatregelen en huisregels in acht. Deze zijn te lezen in de toegangsluis bij de hoofdingang. U kunt ze ook hier downloaden:

Bewoners die in quarantaine zitten, mogen wat ons betreft bezoek ontvangen. Wij laten die keuze aan de bewoner of wanneer dit niet mogelijk is, aan zijn wettelijk vertegenwoordiger. In geval van palliatieve zorg is uiteraard meer bezoek mogelijk.

Quarantaine
Bent u recent op vakantie geweest in een land, stad of regio met een negatief reisadvies? Ga in quarantaine en kom gedurende 10 dagen na terugkomst niet naar De Bongerd en/of Brinkhoven. Dit geldt ook als één van uw huisgenoten in quarantaine zit.

(Digitale) gezondheidscheck 
Bij binnenkomst in De Bongerd en Brinkhoven vindt een gezondheidscheck plaats waarbij gevraagd wordt naar corona gerelateerde gezondheidsklachten (Zie onze huisregels). Afhankelijk van de uitkomst mag u wel of niet naar binnen.

De gezondheidscheck kan ook digitaal plaatsvinden: In de sluis bij de hoofdingang hangt een poster met de titel ‘Doe de gezondheidscheck’. Op de poster staat een QR-code. Scan deze code met de camera van uw smartphone of met een QR-code reader. Na het scannen komt u op een website terecht waar gevraagd wordt om enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Wanneer u na alle vragen te hebben beantwoord een groen scherm krijgt, mag u binnenkomen. Krijgt u een rood scherm dan moet u uw bezoek uitstellen. Goed om te weten: Uw gegevens worden niet opgeslagen, uw privacy blijft gewaarborgd. Een QR-code reader is te downloaden in de App Store en Google Play.

Mondkapje
Wij vragen bezoekers bij binnenkomst de handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen. Als u ergens zit en op 1,5 meter afstand van anderen blijft, mag het mondkapje af. Dat geldt ook als u naar buiten gaat met onze cliënt. Wilt u zo mogelijk zelf een mondkapje meenemen? Als dat niet lukt, krijgt u een mondkapje van ons.  Voor een eventueel contactonderzoek moet u bij binnenkomst uw contactgegevens invullen, bij wie u op bezoek gaat en de datum en tijd. Deze gegevens worden door ons na twee weken vernietigd.

Houd afstand
Let op dat u in het verpleeghuis overal 1,5 afstand houdt tot anderen. Dat begint al in de toegangssluis. Deze is geschikt voor maximaal twee personen.

Bel niet voor 11.00 uur
Als u naar De Bongerd of Brinkhoven belt, wilt u dan tussen 11.00 en 16.00 uur bellen? Voor 11.00 uur is de zorg volop aan het werk. U mag er trouwens van uitgaan dat bij calamiteiten met uw dierbare wij direct contact met u opnemen.

Geen toegang
Alle andere bezoekers zoals klanten van de pedicures en de kappers hebben helaas (nog) geen toegang tot onze verpleeghuizen.

Voor de actuele stand van zaken rondom het coronavirus bij Hanzeheerd klikt u hier

Heeft u hier vragen over?

Agenda

Bekijk alles

Tip van Hanzeheerd

Klik op een agenda of nieuwsitem om meer te lezen